kompletna količina biće transportovana u Termoelektranu "Morava"

Više od 12.000 tona uglja iz kragujevačke Energetike prodato EPS-u

SrbijaVesti

26.9.2024 19:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Više od 12.000 tona uglja iz kragujevačke Energetike prodato EPS-u Više od 12.000 tona uglja iz kragujevačke Energetike prodato EPS-u
Više od 12.000 tona uglja iz kruga kragujevačkog preduzeća „Energetika“, koji je bio rezervni energent, prodato je preduzeću „Elektroprivreda Srbije“ (EPS). Kako javlja portal... Više od 12.000 tona uglja iz kragujevačke Energetike prodato EPS-u

Više od 12.000 tona uglja iz kruga kragujevačkog preduzeća „Energetika“, koji je bio rezervni energent, prodato je preduzeću „Elektroprivreda Srbije“ (EPS).

Kako javlja portal Radio-televizije Kragujevac (RTK), a prenosi Beta, kompletna količina biće transportovana u Termoelektranu „Morava“ u Svilajncu u narednom periodu.

Tokom prošle grejne sezone u Kragujevcu, na lageru je ostalo oko 12.800 tona uglja, koji je nabavljen kao zamensko gorivo u slučaju otežane nabavke gasa.

Potrebe za korišćenjem čvrstog goriva nije bilo, pa je u skladu sa ekološkim normama sva količina prodata EPS-u.

Kako piše RTK, tom procedurom rešen je ekološki problem, koji se javljao usled samozapaljenja uglja i smrada u naselju Pivara.

  • Koka

    27.9.2024 #1 Author

    Pitanje, sta je sa pepelom koji je takodje veliki ekoloski oroblem.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.