održiv način borbe protiv visokih cena

Vlada Crne Gore najavila osnivanje državnog preduzeća za robne rezerve

RegionVesti

10.8.2024 13:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vlada Crne Gore najavila osnivanje državnog preduzeća za robne rezerve Vlada Crne Gore najavila osnivanje državnog preduzeća za robne rezerve
Vlada Crne Gore najavila je da će osnovati državno preduzeće koje će biti zaduženo za robne rezerve, ali i za direktnu dostavu građanima osnovnih... Vlada Crne Gore najavila osnivanje državnog preduzeća za robne rezerve

Vlada Crne Gore najavila je da će osnovati državno preduzeće koje će biti zaduženo za robne rezerve, ali i za direktnu dostavu građanima osnovnih životnih namirnica iz robnih rezervi, saopštio je premijer Milojko Spajić.

“To je jedan održiv način da se borimo protiv visokih cena, jer ograničenje marži će definitivno biti jedna velika pomoć budžetu naših građana, međutim moramo imati jedno dugoročno održivo rešenje za rast cena i za stabilizaciju cena u Crnoj Gori”, rekao je Spajić za Minu.

On smatra da bi to preduzeće bilo jedan optimalan odgovor na potrebu građana da cene budu niske i stabilne.

Pored benefita koji će se ogledati u nižim i stabilnim cenama osnovnih životnih namirnica, velike povoljnosti će biti i za osobe sa socijalnim potrebama, invaliditetom, penzionere i druge osobe koje imaju poteškoće da pešače i idu do supermarketa po namirnice.

“Mislimo da je dostava odgovor i na njihove potrebe i mislimo da ćemo na ovaj način, em smanjiti cene, em pomoći tim kategorijama stanovništva”, zaključio je Spajić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.