na snazi do 30. septembra

Vlada Crne Gore produžila odluku o umanjenju akcize na gorivo

RegionU fokusuVesti

25.8.2022 19:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Vlada Crne Gore produžila odluku o umanjenju akcize na gorivo Vlada Crne Gore produžila odluku o umanjenju akcize na gorivo
Umanjenje akcize na gorivo za 50 odsto u Crnoj Gori ostaje na snazi do 30. septembra, predviđeno je izmenama Odluke o umanjenju iznosa akcize... Vlada Crne Gore produžila odluku o umanjenju akcize na gorivo

Umanjenje akcize na gorivo za 50 odsto u Crnoj Gori ostaje na snazi do 30. septembra, predviđeno je izmenama Odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, koja je usvojena na sednici vlade u četvrtak u tehničkom mandatu.

“Izmenom je propisano da se umanjenje iznosa akcize od 50 odsto produžava do 30. septembra”, kaže se u dokumentu, prenosi Mina.

Odluka o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja za 40 odsto primenjuje se od 10. maja, a od 7. juna je dodatno smanjena, na ukupno 50 odsto.

Vlada je usvojila Informaciju o projektnim prijavama pripremljenim za podnošenje u okviru 28. poziva tehničke podrške za pripremu projektne dokumentacije. Ta odluka se odnosi i na sedmi poziv za sufinansiranje investicija za sprovođenje infrastrukturnih projekata kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir.

Usvojen je i Predlog za preusmerenje sredstava s potrošačke jedinice Ministarstvo finansija na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

  • IVAN

    25.8.2022 #1 Author

    Pravi potezi

    Odgovori

  • TATJANA

    26.8.2022 #2 Author

    Sve se preduzima da se ublazi ova teska situacija

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    26.8.2022 #3 Author

    Ovo treba da uradi svaka odgovorna vlada, da zaštiti svoje stanovništvo u ovakvoj situaciji ogromnog rasta cena energenata.

    Odgovori

  • VERA

    27.8.2022 #4 Author

    Svakako je to odlična mera.

    Odgovori

  • GOCA BG

    28.8.2022 #5 Author

    Znacice svakako jos mesec dana…

    Odgovori

  • Tina

    28.8.2022 #6 Author

    To je samo privremena mera

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...