Kroz saradnju sa skupštinom

Vlada i Agencija za investicije Crne Gore intenziviraju rad na projektima od interesa za ekonomiju

RegionVesti

13.9.2024 11:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlada i Agencija za investicije Crne Gore intenziviraju rad na projektima od interesa za ekonomiju Vlada i Agencija za investicije Crne Gore intenziviraju rad na projektima od interesa za ekonomiju
Vlada i Agencija za investicije Crne Gore će, prema rečina njihovih predstavnika, intenzivirati zajednički rad na projektima od strateškog interesa za ekonomiju Crne Gore,... Vlada i Agencija za investicije Crne Gore intenziviraju rad na projektima od interesa za ekonomiju

Vlada i Agencija za investicije Crne Gore će, prema rečina njihovih predstavnika, intenzivirati zajednički rad na projektima od strateškog interesa za ekonomiju Crne Gore, kao i jačati saradnju sa skupštinom.

Ministar bez portfelja u vladi, Milutin Butorović i direktorka Agencije za investicije Crne Gore, Snežana Đurović razgovarali su o mogućnostima bliže saradnje sa zakonodavnom granom vlasti, u kontekstu kreiranja povoljnijeg pravnog okvira za investitore i olakšavanja procedure ulaganja, prenosi Mina.

Đurović je naglasila važnost sinergije, kako bi se ubrzali procesi donošenja zakonskih rešenja koja podstiču investicije u ključnim sektorima.

Butorović je istakao važnu ulogu Agencije za investicije kroz pružanje stručnih predloga i inicijativa, oslanjajući se na najbolje svetske prakse, kako bi se privukli pouzdani investitori.

„Vlada ulaže maksimalne napore da unapredi poslovni ambijent, a sa novom Fiskalnom strategijom, između ostalog, nakon smanjenja poreskog opterećenja na rad postaće zemlja sa najnižim troškovima na zarade u Evropi. Sve ove aktivnosti preporučuju Crnu Goru kao pouzdanu investicionu destinaciju. Naša je obaveza da u saradnji sa parlamentom učinimo još više”, poručio je Butorović.

Sagovornici su dogovorili kontinuiranu razmenu informacija i inicijativa sa vladom i skupštinom.

Obe strane su rekle da su spremne da nastave aktivan dijalog kako bi se osigurao predvidiv i održiv rast i razvoj investicionog okruženja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.