VLADA SRBIJE ODOBRILA DODATNO ZADUŽIVANJE Finansijska podrška za ublažavanje posledica epidemije

SrbijaVesti

8.4.2020 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

VLADA SRBIJE ODOBRILA DODATNO ZADUŽIVANJE Finansijska podrška za ublažavanje posledica epidemije VLADA SRBIJE ODOBRILA DODATNO ZADUŽIVANJE Finansijska podrška za ublažavanje posledica epidemije
Za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti Covid-19, Vlada Srbije može pokrenuti postupak dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija na finansijskom tržištu i... VLADA SRBIJE ODOBRILA DODATNO ZADUŽIVANJE Finansijska podrška za ublažavanje posledica epidemije

Za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti Covid-19, Vlada Srbije može pokrenuti postupak dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija na finansijskom tržištu i davanjem državnih garancija u iznosima višim od onih koji su utvrđeni Zakonom o budžetu.

To se navodi u Uredbi koju je Vlada Srbije donela 6. aprila, uz supotpis predsednika Srbije, a u utorak je objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije i stupila je na snagu danom objavljivanja.

Ovim dokumentom, kako se navodi, uređeni su postupci koji će se sprovoditi radi finansiranja budžetskog deficita, održavanja tekuće likvidnosti, kao i za obezbeđivanje neophodnih sredstava za finansijsku podršku i sprovođenje mera za ublažavanje ekonomskih efekata pandemije bolesti Covid-19, kao i davanjem garancija Republike Srbije za vreme vanrednog stanja nastalog usled ove virusom izazvane bolesti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...