Unapređena prava zaposlenih

Vlada Srbije odobrila potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za EPS

SrbijaVesti

5.8.2024 12:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlada Srbije odobrila potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za EPS Vlada Srbije odobrila potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za EPS
Vlada Srbije je ovlastila ministarku rudarstva i energetike Dubravku Đedović Handanović da potpiše Poseban kolektivni ugovor za Akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije (EPS), saopšteno je... Vlada Srbije odobrila potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za EPS

Vlada Srbije je ovlastila ministarku rudarstva i energetike Dubravku Đedović Handanović da potpiše Poseban kolektivni ugovor za Akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije (EPS), saopšteno je posle sednice Vlade.

Taj ugovor će sa ministarkom potpisati predstavnici Sindikata radnika EPS-a. Novim kolektivnim ugovorom, kako je istaknuto u saopštenju Vlade, unapređena su prava zaposlenih, prenosi Beta.

Kako je navedeno, jedna od prednosti usvojenog kolektivnog ugovora je ponovno funkcionisanje Fonda solidarnosti koji omogućava pružanje pomoći zaposlenima za lečenje.

Najavljeno je formiranje posebne petočlane komisije u kojoj će biti predstavnici Vlade, poslodavca i sindikata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.