Odluka će biti na snazi narednih 60 dana

Vlada Srbije ograničila visinu cena osnovnih životnih namirnica

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

30.11.2021 12:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vlada Srbije ograničila visinu cena osnovnih životnih namirnica Vlada Srbije ograničila visinu cena osnovnih životnih namirnica
Vlada Srbije donela je na sednici u utorak odluku da ograniči visinu cena osnovnih životnih namirnica: šećer kristal, brašno tip T- 400, jestivo suncokretovo... Vlada Srbije ograničila visinu cena osnovnih životnih namirnica

Vlada Srbije donela je na sednici u utorak odluku da ograniči visinu cena osnovnih životnih namirnica: šećer kristal, brašno tip T- 400, jestivo suncokretovo ulje, svinjsko meso – but i UHT mleko (dugotrajno) sa 2,8 procenata mlečne masti, tako da one ne prelaze nivo cena na dan 15. novembar 2021. godine.

Ograničenje cena utvrđeno je kako bi se otklonile štetne posledice i sprečili poremećaji na tržištu i neće se odnositi na snižene cene, kao što su rasprodaje, sezonska sniženja ili akcijske prodaje, ukoliko su bila na snazi 15. novembra, već na redovne, odnosno cene pre sniženja, saopšteno je iz Vlade Srbije, a prenosi Tanjug.

Odlukom, koja će biti primenjivana u trajanju od 60 dana, predviđeno je da proizvođači ove proizvode ne smeju isporučivati u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci.

Za kršenje navedenih odredaba, predviđene su i novčane kazne u iznosu od 100.000 do dva miliona dinara, kao i zabrana vršenja delatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...