VLADA SRBIJE USVOJILA PROGRAM SUBVENCIJA ZA TURIZAM Evo ko može da koristi bespovratna sredstva

BiznisSrbijaTurizamVesti

12.1.2021 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

VLADA SRBIJE USVOJILA PROGRAM SUBVENCIJA ZA TURIZAM Evo ko može da koristi bespovratna sredstva VLADA SRBIJE USVOJILA PROGRAM SUBVENCIJA ZA TURIZAM Evo ko može da koristi bespovratna sredstva
Vlada Srbije usvojila je na sednici u ponedeljak, Program rasporeda i korišćenja subvencija, transfera i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2021. godini,... VLADA SRBIJE USVOJILA PROGRAM SUBVENCIJA ZA TURIZAM Evo ko može da koristi bespovratna sredstva

Vlada Srbije usvojila je na sednici u ponedeljak, Program rasporeda i korišćenja subvencija, transfera i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2021. godini, a ministarka Tatjana Matić je pozdravila tu odluku, ocenivši da je značajna za oporavak i dalji razvoj turističkog centra u Srbiji.

Matić je, kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, istakla da su ulaganja u infrastrukturu, promociju i edukacije ključni, ne samo za oporavak, već i za ubrzanu reformu turističkog sektora u postpandemijskom periodu.

Ona je napomenula da je jedan od osnovnih ciljeva Programa promocija i unapređenje kvaliteta turističkih proizvoda, turističkih destinacija, kao i unapređenje receptivno turističko-ugostiteljske ponude.

„Ciljevi su i uspostavljanje regionalne ravnoteže turističkog prometa i sistema praćenja ostvarenih rezultata u turizmu, uspostavljanje sistema podsticaja za „green field” investicije, uspostavljanje sistema za razvoj i održivost autentičnih turističkih destinacija putem integracije turizma u lokalnim zajednicama“, rekla je Matić.

Prema njenim rečima, svakako su u fokusu razvoj infrastrukture, zaštita životne sredine i kulturno-istorijskog nasleđa u turističkim prostorima, odnosno lokalni i regionalni rast konkurentnosti i kvaliteta u turizmu.

Programom su predviđeni podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama u iznosu od 600 miliona i 500 hiljada dinara, a za projekte promocije, edukacije i treninga u turizmu, u iznosu od 105 miliona dinara.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju destinacijske menadžment organizacije, privredna društva i druge organizacije i institucije čiji su osnivači Vlada, AP Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave, a koja nisu indirektni korisnici budžeta, dok za projekte promocije, treninga i edukacije u turizmu pored navedenih, pravo ostvaruju i nevladine organizacije i neprofitne institucije za razvoj turizma.

  • EVA57

    17.1.2022 #1 Author

    Baš bi me obradovalo kada bi to donelo i niže cene za nas kao turiste

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...