Proizvođač automobila pod sve većim pritiskom da smanji troškove

Volkswagen razmatra smanjenje plata i bonusa kako bi uštedeo četiri milijarde evra

EUVesti

28.10.2024 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Volkswagen razmatra smanjenje plata i bonusa kako bi uštedeo četiri milijarde evra Volkswagen razmatra smanjenje plata i bonusa kako bi uštedeo četiri milijarde evra
Volkswagen razmatra niz mera za smanjenje troškova za svoj vodeći brend, uključujući smanjenje plata za deset odsto i dvogodišnje zamrzavanje plata, jer nastoji da... Volkswagen razmatra smanjenje plata i bonusa kako bi uštedeo četiri milijarde evra

Volkswagen razmatra niz mera za smanjenje troškova za svoj vodeći brend, uključujući smanjenje plata za deset odsto i dvogodišnje zamrzavanje plata, jer nastoji da uštedi četiri milijarde evra, objavio je list Handelsblatt pozivajući se na insajdere kompanije.

Proizvođač automobila je pod sve većim pritiskom da smanji troškove usred izazovne ekonomske klime. Radnici su, u međuvremenu, kritikovali rukovodstvo što nije predstavilo jasnu buduću strategiju, uprkos obećanjima o novom planu u pripremi.

Prema Handelsblattu, menadžment Volkswagena je razgovarao o nekoliko potencijalnih poteza za uštedu troškova. To uključuje ograničavanje bonusa za najbolje zaposlene, smanjenje dodatnih plaćanja za godišnjice zaposlenih i istraživanje mogućnosti zatvaranja nekih nemačkih proizvodnih pogona.

Portparol Volkswagena je odbio da komentariše za Handelsblatt tekuće pregovore sa radničkim savetom kompanije i IG  Metallom, moćnim nemačkim sindikatom.

Od početka oktobra, menadžment Volkswagena se sastaje nedeljno sa predstavnicima radnika iz svojih nemačkih fabrika, analizirajući gde se troškovi mogu smanjiti i koji će se modeli proizvoditi na svakoj lokaciji.

Pregovori o povećanju plata vode se odvojeno, rekao je portparol sindikata, a naredna formalna runda je zakazana za 30. oktobar.

  • SABRINA

    28.10.2024 #1 Author

    A zašto radnicima manja plata. Menadžment je taj koji je kriv za loše procene i rezultate.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.