premijer u razgovoru sa predsednicom evropske banke za obnovu i razvoj

Vučević: Srbija spremna da nastavi rad na započetim, ali i novim projektima

InfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

9.7.2024 15:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vučević: Srbija spremna da nastavi rad na započetim, ali i novim projektima Vučević: Srbija spremna da nastavi rad na započetim, ali i novim projektima
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso o prioritetnim projektima u saradnji... Vučević: Srbija spremna da nastavi rad na započetim, ali i novim projektima

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso o prioritetnim projektima u saradnji i istakao da je Srbija spremna da nastavi rad na započetim, ali i novim projektima u oblasti energetike, obnovljivih izvora energije, životne sredine, infrastrukture i informacionih tehnologija.

Premijer je zahvalio na dosadašnjoj podršci EBRD-a i naglasio da regionalno povezivanje kroz pripremljene planove ima za cilj poboljšanje povezanosti, infrastrukture, ljudskih resursa, konkurentnosti, kao i rad na zelenoj agendi i digitalnoj tranziciji, objavila je Vlada Srbije.

Vučević je podvukao važnost dalje podrške EBRD ulaganjima u oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji, za dodatno jačanje i još brži rast srpske ekonomije i privlačenje stranih investicija što će, kako je ocenio, značajno doprineti održivom razvoju gradova i boljem kvalitetu života građana.

Takođe, istakao je važnost procesa transformacije energetskog sektora, ubrzanje tranzicije u oblasti zelene energije i povećanje konkurentnosti privatnog sektora.

Razgovaralo se i o podršci malim i srednjim preduzećima kroz dodatno finansiranje i posebnu savetodavnu pomoć.

Predsednica EBRD Odil Reno-Baso izrazila je zadovoljstvo zbog posete Srbiji u kojoj je ta finansijska institucija, kako je ocenila, postigla zapažene rezultate.

Ona je naglasila da je Srbija važna investiciona destinacija, koja je prošle godine bila peti najveći primalac sredstava EBRD i dodala da se nada da će se dobra praksa nastaviti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.