povezivanje istoka srbije sa koridorom 10

Vučić: Brza saobraćajnica Požarevac – Golubac do kraja 2025. godine

BiznisInfrastrukturaVesti

12.7.2023 10:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vučić: Brza saobraćajnica Požarevac – Golubac do kraja 2025. godine Vučić: Brza saobraćajnica Požarevac – Golubac do kraja 2025. godine
Dunavski koridor, odnosno brza saobraćajnica Požarevac – Veliko Gradište – Golubac, dužine 68 kilometara, biće završena krajem 2025. godine, izjavio je danas predsednik Srbije... Vučić: Brza saobraćajnica Požarevac – Golubac do kraja 2025. godine

Dunavski koridor, odnosno brza saobraćajnica Požarevac – Veliko Gradište – Golubac, dužine 68 kilometara, biće završena krajem 2025. godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Otvaranje brze saobraćajnice za dve i po godine značiće put u budućnost za ceo istok Srbije. Sa gotovom brzom saobraćajnicom stizaćemo od Beograda do Velikog Gradišta za sat i 10 minuta, a do Golupca za sat i 20 minuta“, kazao je Vučić tokom obilaska radova.

On je obišao radove zajedno sa ministrom građevinarstva, sabraćaja i infastrukture Goranom Vesićem, ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo i direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem, kao i predstavnicima lokalnih samouprava, piše Beta.

Vučić je istakao da će zbog te brze saobraćajnice ceo istok zemlje dobiti na vrednosti.

Dodao je i da je planirano da se ugovori i nastavak brze saobraćajnice od Donjeg Milanovca do Brze Palanke, čime bi taj deo istoka Srbije bio povezan sa Beogradom i Novim Sadom.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo je rekla da projekat dobro napreduje i da će biti završen u roku. „Nova saobraćajnica će doneti nove mogućnosti za turizam i ekonomski rast Srbije“, rekla je ona.

Dunavski koridor imaće po dve trake u oba smera i biće izgrađena 52 mosta i nadvožnjaka, pet saobraćajnih petlji i 16 kružnih raskrsnica, a projektovan je za brzinu od 100 kilometara na sat. Gradnja je počela u novembru 2021. godine, a u brzu saobraćajnicu biće uloženo više od 330 miliona evra.

Izvođač radova je kineska Shandong High Speed Group, a podizvođači su iz Srbije. Brza saobraćajnica će spojiti Požarevac, Golubac i Veliko Gradište sa Koridorom 10.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...