predsednik srbije istakao da je u ekologiju ove godine uloženo devet puta više nego 2012. godine

Vučić će od Putina tražiti dodatne isporuke gasa

BiznisEkologijaInvesticijeNovacSrbijaU fokusuVesti

25.12.2021 08:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vučić će od Putina tražiti dodatne isporuke gasa Vučić će od Putina tražiti dodatne isporuke gasa
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak uveče da nije uspeo da pokrene gradnju fabrike čipova u Srbiji u saradnji sa Ujedinjenim Arapskim... Vučić će od Putina tražiti dodatne isporuke gasa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak uveče da nije uspeo da pokrene gradnju fabrike čipova u Srbiji u saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što je ranije najavio, ali je istakao da je sam učestovao u otvaranju 260 fabrika u zemlji i doveo mnoge velike kompanije.

Ne uspete uvek u svemu, konstatovao je Vučić i istakao da je, ipak, doveo u Srbiju neke od najpoznatijih kompanija, kao što su MTU, Brose, ZF, Continental, Nidec i mnoge druge.

Predsednik Srbije je rekao da država ove godine ulaže devet puta više nego 2012. godine u ekologiju i zaštitu životnu sredinu.

„Naravno da Rio Tinto zastaje sa projektom Jadar, kako da ne zastanete i kako da ne stojite kada smo doneli odluke zbog kojih moraju da stoje. Naravno da stoje“, rekao je Vučić gostujući na Tv Prva, na pitanje da li je tačno to što Rio Tinto kaže da zastaje sa projektom Jadar.

Predsednik je istakao da će ponovo otići da razgovara sa ljudima iz Gornjih Nedeljica i Donjih Nedeljica i ostalih sela u dolini Jadra kako bi ponovo sa njima razgovarao i uverio se da li je sve ispunjeno od onoga što je dogovoreno sa njim. Vučić je naglasio da se trafo stanica ne gradi, kao što neki lažu, zbog Rio Tinta već da bi ti građani imali bolje snabdevanje strujom.

Vučić je najavio da će ponovo razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o novim količinama gasa od januara, kao i drugim važnim pitanjima. Dodao je da se gas ne može kupiti za manje od 2.000 dolara za 1.000 kubnih metara na berzi, a da Srbija ima osnovnih šest miliona za 270 dolara.

„Imaćemo i više od šest miliona. Zato ću danas ponovo da razgovaram sa Putinom da tražim još“, rekao je Vučić.

Ponovio je da će građani u Srbiji ove zime imati dovoljno struje i gasa i da ne treba da brinu, jer imaju dobru i ozbiljnu državu, ukazao je Vučić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...