Predsednik Srbije o dobrim privrednim rezultatima u prvom kvartalu

Vučić: Moguć rast preko 7 odsto

SrbijaVesti

1.5.2021 09:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vučić: Moguć rast preko 7 odsto Vučić: Moguć rast preko 7 odsto
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić procenjuje da, ako drugi kvartal bude dobar kada su u pitanju privredne aktivnosti, Srbija ove godine može da zabeleži rast... Vučić: Moguć rast preko 7 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić procenjuje da, ako drugi kvartal bude dobar kada su u pitanju privredne aktivnosti, Srbija ove godine može da zabeleži rast i preko sedam odsto bruto domaćeg proizvoda.

„Računali smo da imamo minus 1,3 odsto stopu rasta, da bismo do kraja godine stigli do plus šest. Ali, kako stvari stoje, zbog odličnog marta, povećanja industrijske proizvodnje, povećanja nivoa usluga, povećanja turizma za 20 odsto, imamo stopu od plus jedan, što je gotovo neverovatno. To nam znači, jer ako drugi kvartal bude dovoljno dobar, mi možemo da imamo rast i preko sedam odsto“, rekao je Vučić za praznični broj Blica, a prenosi Tanjug.

On je istakao da se zato žuri sa otvaranjem restorana, i zato žurimo sa vakcinama.

„To bi bilo neverovatno i značilo bi znatno povećanje i plata i penzija. Za poziciju Srbije u Evropi bilo bi od presudnog značaja“, ukazao je Vučić i dodao da Srbija, uz Litvaniju, ima u Evropi najvišu stopu rasta bruto domaćeg proizvoda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...