VUČIĆ SAOPŠTIO KO ĆE BITI U NOVOJ VLADI SRBIJE Dačić predsednik parlamenta, Šapiću jedno ministarstvo

SrbijaVesti

20.10.2020 21:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

VUČIĆ SAOPŠTIO KO ĆE BITI U NOVOJ VLADI SRBIJE Dačić predsednik parlamenta, Šapiću jedno ministarstvo VUČIĆ SAOPŠTIO KO ĆE BITI U NOVOJ VLADI SRBIJE Dačić predsednik parlamenta, Šapiću jedno ministarstvo
U novu Vladu Srbije pored SNS ući će i SPS i SPAS, izjavio je u utorak uveče predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je dodao... VUČIĆ SAOPŠTIO KO ĆE BITI U NOVOJ VLADI SRBIJE Dačić predsednik parlamenta, Šapiću jedno ministarstvo

U novu Vladu Srbije pored SNS ući će i SPS i SPAS, izjavio je u utorak uveče predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je dodao da će Srpska napredna stranka nastaviti da sarađuje sa Socijalističkom partijom Srbije i u novoj vladi, u nešto izmenjenom formatu.

Foto: Tanjug

Nova vlada i skupština biće „ograničenog trajanja“, rekao je predsednik Srbije i najavio da će vanredni parlamentarni izbori biti održani najkasnije do 3. aprila 2022. godine.

Vučić je posle sednice predsedništva SNS rekao i da će novi predsednik parlamenta biti lider SPS Ivica Dačić, a da će Ana Brnabić svoj ekspoze nove vlade predstaviti u sredu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije preneo je i da se dogovorio sa predsednikom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem da oni imaju jedno ministarstvo u novoj vladi, kao i da je Šapić bio spreman da podrži politiku vlade i bez učešća u njoj.

Dodao je da će do četvrtka biti formirani svi odbori u Narodnoj skupštini, u petak će poslanička grupa podneti predlog zakona o ministarstvima, preko vikenda će se to razmatrati, u ponedeljak će predlozi biti izglasani, a ekspoze mandatarke planiran je za sredu.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Vučić je najavio da će nova vlada imati dva ili tri nova ministarstva.

Kazao je da o imenima ministara ne može da govori, jer SNS još uvek nije završila razgovore sa koalicionim partnerima sa njihove liste, te da je zbog toga ostalo još „dan ili dva posla“.

Vučić rekao je i da će dosadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović raditi važan posao u sektoru bezbednosti, a istakao je da je policija u prethodnom periodu u svim oblastima postigla bolje rezultate nego ranije.

Predsednik Srbije je dodao i da će premijerka Ana Brnabić u nedelju saopštiti imena svih ministara u novoj vladi.

Najavio je da će u vladi biti značajno prisutni predstavnici nacionalnih manjina na mestima državnih sekretara i na direktorskim mesta javnih preduzeća, međutim, ističe, da to moraju da budu stručni ljudi, jer „državna preduzeća nisu partijska jasla“.

Vučić je rekao da je na sednici Predsedništva bilo različitih mišljenja o tome kako formriati novu vladu i parlament.

Foto: Tanjug

Šest ciljeva nove vlade

„Mi smo danas definisali šest osnovnih ciljeva“, rekao je Vučić.

Kao prvi cilj nove vlade, naveo je brigu za zdravlje građana, odnosno borbu protiv korona virusa.

Drugi, kako kaže, najvažniji zadatak je borba za interese srpskog naroda i Srbije na Kosovu i Metohiji i očuvanje vitalnih interesa Srbije na Kosovu i Metohiji.

Treća tačka je borba protiv mafije i organizovanog kriminala, naglasio je predsednik Srbije.

Četvrti cilj je, prema njegovim rečima, istrajavanje na politici nezavisnog odlučivanja, odnosno na nezavisnoj spoljnoj politici.

Peti cilj su ubrzane reforme, posebno rešavanje vladavine prava u okviru evrointegracija.

Šest cilj je dalji rast srpske ekonomije, zaključio je Vučić.

  • Tina

    20.10.2020 #1 Author

    Jedva cekamo da cujemo ko ce gde

    Odgovori

  • Tina

    20.10.2020 #2 Author

    Svi jedva cekamo da cujemo ko ce gde

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...