WIRECARD PRODAT ŠPANSKOJ BANCI Santander nezvanično dao 100 miliona evra za nemačku kompaniju

BankeEUNovacVesti

17.11.2020 19:38 Autor: Ljiljana Begović 0

WIRECARD PRODAT ŠPANSKOJ BANCI Santander nezvanično dao 100 miliona evra za nemačku kompaniju WIRECARD PRODAT ŠPANSKOJ BANCI Santander nezvanično dao 100 miliona evra za nemačku kompaniju
Evropska osnovna delatnost pružaoca platnih usluga Wirecard prodata je španskoj banci Santander, objavio je stečajni upravnik  Majkl Džafe (Michael Jaffé). „Banco Santander“ će preuzeti... WIRECARD PRODAT ŠPANSKOJ BANCI Santander nezvanično dao 100 miliona evra za nemačku kompaniju

Evropska osnovna delatnost pružaoca platnih usluga Wirecard prodata je španskoj banci Santander, objavio je stečajni upravnik  Majkl Džafe (Michael Jaffé).

„Banco Santander“ će preuzeti tehnološku platformu u Evropi, kao i svu potrebnu imovinu, rekao je Džafe. Financial Times navodi da je vrednost transakcije prema nazvaničnim podacima oko 100 miliona evra.

Većina svih preostalih zaposlenih u Wirecardu u sektoru nabavke i izdavanja biće deo Santanderovog globalnog tima za distribuciju. Stečajni upravnik je nedavno objavio da želi da ostane što više od preostalih 500 zaposlenih i da će se pronaći najbolje moguće rešenje za zaposlene i poverioce.

„Cilj je da zaradimo što više novca od prodaje kako bi se poveriocima nadoknadio barem deo njihovih milijardi gubitaka. Filijale u Brazilu, Rumuniji i SAD već su prodate“, navodi Džafe.

Foto:bancosantander.es

Transakcija koja je dogovorena sa Santanderom podleže odobrenju antimonopolskim i drugim uslovima i očekuje se da će biti zaključena do kraja godine, piše Financial Times.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...