Cene akcija kineske tehnološke kompanije pale za 7,4 odsto

Xiaomi najveći gubitaš na hongkoškoj berzi

BerzaNovacSvetVesti

24.11.2021 16:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Xiaomi najveći gubitaš na hongkoškoj berzi Xiaomi najveći gubitaš na hongkoškoj berzi
Kineska kompanija za proizvodnju pametnih telefona Xiaomi je bila je procentualno najveći gubitaš na hongkoškoj berzi nakon što su objavljeni podaci o kvartalnom padu... Xiaomi najveći gubitaš na hongkoškoj berzi

Kineska kompanija za proizvodnju pametnih telefona Xiaomi je bila je procentualno najveći gubitaš na hongkoškoj berzi nakon što su objavljeni podaci o kvartalnom padu i isporuci smartfona, piše Capital.com.

Iz kompanije Xiaomi su saopštili da je njihova isporuka smartfona pala za 5,8 odsto međugodišnje. Njihov kvartalni profit beleži međugodišnji pad od 83,8 odsto na 123, 4 miliona dolara, zahvaljujući povećanim troškovima i padu investicija.

Akcije kompanije Xiaomi pale su 7,4 odsto i tako dostigle najnižu vrednost u poslednjih 15 meseci na berzi u Hong Kongu.

Kako navodi analitičar kapitala u firmi Morningstar Den Bejker (Dan Baker), na negativne rezultate tehnološke kompanije u trećem kvartalu uticali su nedostatak komponenata, povećani logistički troškovi i troškovi transporta, i niže cene na tržištu investicija.

Iz kompanije Xiaomi naveli su da su listirane investicione kompanije generisale ukupni gubitak u iznosu od 3,5 milijardi renminbija.

Xiaomi je najavio i početak masovne proizvodnje pametnih električnih vozila (EV) u prvoj polovini 2024.

Iz ove kompanije dodaju da trenutno imaju više od 10.000 maloprodajnih radnji u Kini i da očekuju da će im prodor na niže nivoe tržišta omogućiti da dopru do više korisnika u ovoj zemlji.

  • CELEKRALJ

    19.3.2022 #1 Author

    Porašće na berzi čim lansiraju električni automobil.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...