najskuplje nekretnine u primorskom regionu

Za kvadrat stana u novogradnji u Crnoj Gori prosečno 1.380 evra

NekretnineNovacSrbijaVesti

18.8.2022 13:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Za kvadrat stana u novogradnji u Crnoj Gori prosečno 1.380 evra Za kvadrat stana u novogradnji u Crnoj Gori prosečno 1.380 evra
Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je 1.380 evra i veća je 11,5 odsto u odnosu... Za kvadrat stana u novogradnji u Crnoj Gori prosečno 1.380 evra

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je 1.380 evra i veća je 11,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazali su podaci Monstata.

“Prosečna cena kvadrata stana u novogradnji u drugom kvartalu u Crnoj Gori veća je 8,7 odsto u odnosu na prethodni kvartal”, navodi se u saopštenju.

Statističari su kazali da prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj meri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće tih stanova veće, prosečna cena će biti značajno niža i obrnuto“, kazali su iz Monstata.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u drugom kvartalu iznosila je 1.390 evra.

“U primorskom regionu je iznosila 1.470 evra, u središnjem 611 evra, dok je u severnom regionu prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 915 evra”, precizira se u saopštenju.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u drugom kvartalu iznosila je 1.430 evra, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 591 evro.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...