manje benzina i dizela

Za nabavku goriva Rudnik Pljevlja izdvojiće 6,5 miliona evra u ovoj godini

Firme u fokusuRegionU fokusuVesti

12.2.2022 11:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Za nabavku goriva Rudnik Pljevlja izdvojiće 6,5 miliona evra u ovoj godini Za nabavku goriva Rudnik Pljevlja izdvojiće 6,5 miliona evra u ovoj godini
Rudnik uglja Pljevlja će u ovoj godini izdvojiti 6,5 miliona evra za nabavku goriva, što je oko 800 hiljada evra manje u odnosu na... Za nabavku goriva Rudnik Pljevlja izdvojiće 6,5 miliona evra u ovoj godini

Rudnik uglja Pljevlja će u ovoj godini izdvojiti 6,5 miliona evra za nabavku goriva, što je oko 800 hiljada evra manje u odnosu na prošlu godinu, pokazuje dokumentacija u vezi sa javnom nabavkom goriva.

Dokumentacija objavljena na portalu javnih nabavki pokazuje da će Rudnik uglja za dizel i benzin platiti 6,42 miliona evra sa porezom na dodatu vrednost (PDV), dok će za evrodizel platiti 72.600 što je ukupno 6,49 miliona evra.

Oba ugovora su sklopljena sa firmom Jugopetrol čiji je većinski vlasnik Helenik petroleum iz Grčke, prenosi Mina pozivajući se na Dan.

U prošloj godini za iste nabavke Rudnik uglja je platio 7,3 miliona evra, a u 2020. godini 7,25 miliona evra. U prošloj godini, a posebno u pretprošloj, cena dizela je bila značajno manja nego što je to slučaj ove godine kada je maloprodajna cena dostigla rekordan nivo.

Lani je nabavku dizela i benzina odradila firma Petrol Crna Gora MNE koja je dobila 7,25 miliona evra za taj posao, dok je nabavku evrodizela i benzina dobio Jugopetrol za 69.400 evra.

Osim cena goriva, u odnosu na prošlu godinu je promenjeno i rukovodstvo firme. Lani je izvršni direktor bio Slavoljub Popadić, dok je sada na toj poziciji Milan Lekić.

RUDNIK UGLJA

VELIMIRA JAKIĆA BR.6, PLJEVLJA, Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
49.438.368,00 (2020)
Broj zaposlenih:
691 (2020)

Prema ugovoru sa Jugopetrolom, gorivo će se fakturisati po cenama važećim na dan preuzimanja uz popust od 0,077 evra po litru, odnosno 0,093 evra po litru sa PDV-om.

Rudnik uglja je obavezan da plaćanje izvrši 60 dana od dostavljanja fakture za isporučeno gorivo. Rok za izvršenje ugovora je 12 meseci ili do dostizanja ukupne ugovorene vrednosti.

Rudnik uglja je u stopostotnom vlasništvu Elektroprivrede, dok je EPCG u većinskom vlasništvu države Crne Gore.

  • VERA

    12.2.2022 #1 Author

    Sa novim rukovodstvom i novi ugovori i uštede. Veliki su poslovi koje rudnik ugovara uvek bili. Lepo je što se sarađuje sa grčkom firmom.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...