različiti rokovi za prijave na nekoliko odvojenih konkursa

Za podsticaje zapošljavanja u Vojvodini 77,5 miliona dinara

BiznisSrbijaVesti

23.3.2022 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Za podsticaje zapošljavanja u Vojvodini 77,5 miliona dinara Za podsticaje zapošljavanja u Vojvodini 77,5 miliona dinara
Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su danas sporazum o saradnji na realizaciji... Za podsticaje zapošljavanja u Vojvodini 77,5 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su danas sporazum o saradnji na realizaciji mera u oblasti zapošljavanja ukupne vrednosti 77,5 miliona dinara.

Sekretarijat je opredelio 47,5 miliona dinara za samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica i za finansiranje sprovođenja javnih radova na teritoriji Vojvodine, a konkursi za te namene raspisani su danas i imaju različit rok trajanja, prenosi Beta.

Ivanišević je rekao da je za javni poziv za samozapošljavanje raspisan na ukupan iznos od 15 miliona dinara, pri čemu će 50 nezaposlenih moći da ostvare pravo na subvenciju u pojedinačnom iznosu od 300.000 dinara.

Uz to, na 15 miliona dinara je raspisan javni poziv za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica u 2022. godini, kojim se poslodavcima sa teritorije Vojvodine omogućava zapošljavanje 60 osoba uz subvenciju od 250.000 dinara po zaposlenom.

Javni konkurs za finansiranje sporovođenja javnih radova na teritoriji Vojvodine raspisan je na 7,5 miliona dinara i namenjen je udruženjima građana, za angažovanje oko 50 nezaposlenih lica.

Ivanišević je ocenio da je resorni sekretarijat svojim merama podrške za privredu i turizam u protekloj godini sačuvao preko 4.500 radnih mesta i da je otvoreno oko 500 novih.

Pokrajinski sekretarijat je 10. marta raspisao i javni poziv za finansiranje stručne prakse studenata koji su u prethodnoj kalendarskoj godini diplomirali sa prosekom od najmanje 9,5 na fakultetu koji se nalazi u sastavu univerziteta čije je sedište na teritoriji Pokrajine.

Kako je danas rečeno, tokom 2022. godine Sekretarijat planira finansiranje obuka kod poslodavaca u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

  • VERA

    23.3.2022 #1 Author

    Odlicni podsticaji, svima ce dobro doci. Studentima ce to posebno da koristi.

    Odgovori

  • Milovan94

    23.3.2022 #2 Author

    Ovo su baš lepe vesti

    Odgovori

  • GOCA BG

    23.3.2022 #3 Author

    Treba ih imati sto vise…

    Odgovori

  • NINO

    24.3.2022 #4 Author

    Samo se naziru cifretine, a u praksi nigde rezultata.

    Odgovori

  • ZVE84

    27.3.2022 #5 Author

    To je lepo, samo jop da se i ostvari.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...