ZA SARADNJU SRBIJE I MAĐARSKE U SEKTORU RUDARSTVA I ENERGETIKE IMA MNOGO POTENCIJALA Ministarstvo priprema izmenu nekoliko važnih zakona

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

12.1.2021 14:11 Autor: Marija Jovanović 0

ZA SARADNJU SRBIJE I MAĐARSKE U SEKTORU RUDARSTVA I ENERGETIKE IMA MNOGO POTENCIJALA Ministarstvo priprema izmenu nekoliko važnih zakona ZA SARADNJU SRBIJE I MAĐARSKE U SEKTORU RUDARSTVA I ENERGETIKE IMA MNOGO POTENCIJALA Ministarstvo priprema izmenu nekoliko važnih zakona
Unapređenje saradnje Srbije i Mađarske u sektoru rudarstva i energetike bila je tema današnjeg sastanka ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i ambasadora Mađarske... ZA SARADNJU SRBIJE I MAĐARSKE U SEKTORU RUDARSTVA I ENERGETIKE IMA MNOGO POTENCIJALA Ministarstvo priprema izmenu nekoliko važnih zakona

Unapređenje saradnje Srbije i Mađarske u sektoru rudarstva i energetike bila je tema današnjeg sastanka ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i ambasadora Mađarske u Srbiji Atile Pintera.

Mihajlović je naglasila da ne postoji nijedan razlog da ne bude više mađarskih kompanija koje posluju u Srbiji, posebno imajući u vidu to da dve zemlje nikada nisu imale ovako dobre odnose.

„Ministarstvo priprema izmenu nekoliko važnih zakona. Plan nam je da nastavimo sa razvojem gasnog sektora, da diversifikujemo snabdevače, a radimo i na uvođenju procedura koje će poslovanje učiniti boljim i privući nove investicije“, kazala je ministarka.

Foto: Vlada Srbije

Za Srbiju je, prema njenim rečima, veoma korisna razmena iskustva i znanja sa Mađarskom, posebno kada je reč o korišćenju i razvijanju obnovljivih izvora energije, naročito geotermalnih voda i solarne energije.

Ambasador Pinter je istakao da ima mnogo novih mogućnosti za saradnju, da su mađarske firme zainteresovane da posluju u Srbiji i da je više njih već dobilo podršku mađarske vlade.

„Odnosi dveju zemalja su sve bolji, a prošle godine smo, uprkos pandemiji, ostvarili bolju bilateralnu razmenu nego 2019. godine„, rekao je on.

Sagovornici su ocenili da je brza pruga Beograd-Budimpešta jedan od najvažnijih projekata dveju država, te da nema razloga da se saradnja ne unapređuje i u drugim oblastima, navodi se u saopštenju ministarke rudarstva i energetike.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...