Rebrendiranje će koštati najpoznatiju društvenu mrežu

Zakerberg kupuje prava na ime Meta

Hi-techLifestyleVesti

14.12.2021 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zakerberg kupuje prava na ime Meta Zakerberg kupuje prava na ime Meta
Kompanija Meta Platforms je ovog meseca napravila ključni korak u rebrendiranju društvene mreže Facebook, stekavši ekskluzivna prava na ime Meta od istoimene banke u... Zakerberg kupuje prava na ime Meta

Kompanija Meta Platforms je ovog meseca napravila ključni korak u rebrendiranju društvene mreže Facebook, stekavši ekskluzivna prava na ime Meta od istoimene banke u Južnoj Dakoti u transakciji vrednoj 60 miliona dolara.

Meta Financial Group sa sedištem u Južnoj Dakoti saopštila je u ponedeljak u podnesku Komisije za hartije od vrednosti da je prodala svu imovinu Meta zaštitnih žigova kompaniji Beige Key LLC, koja je povezana sa Meta Platforms, potvrdili su portparoli Meta Platforms i Meta Financial časopisu Forbes.

Agencija Reuters je ranije prva izvestila o vezi između Beige Key i Meta Platforms, koja je u oktobru preuzela pravno nasleđe Facebooka.

Meta Financial i njena podružnica MetaBank imaće godinu dana da uklone Meta iz svog imena i svih brendova, navodi se u dokumentu.

Portparol MetaBank je rekao u izjavi za Forbes da „postoji veza između Beige Key LLC i Meta Platforms, a MetaBank je bila upoznata sa takvim odnosom pre nego što je sklopila ugovor!“.

Generalni direktor i osnivač Facebooka Mark Zakerberg (Mark Zackerberg) saopštio je da će kompanija promeniti ime u Meta tokom konferencije 28. oktobra. Promena imena odražava okretanje kompanije ka „metaverzumu“, upućujući na povećani fokus kompanije na tehnologiju proširene i virtuelne stvarnosti.

Kompanija je postala agresivnija sa svojim prodorom u „metaverzum“ nedavno, čineći beta verziju svoje društvene igre virtuelne realnosti dostupnom svim odraslim Amerikancima i Kanađanima prošle nedelje.

Uporedo sa tim, korisnica koja upravlja nalogom na Instagramu @metaverse rekla je za New York Times da joj je ova društvena mreža – koja je u vlasništvu Meta Platforms – ugasila njen nalog nekoliko dana nakon promene imena Facebooka u Meta. Nalog je bio zatvoren više od mesec dana pre nego što ga je Instagram vratio, rekavši da je greška.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...