ZAPOSLENI U FACEBOOKU STRAHUJU OD ZARAZE KORONA VIRUSOM Ne terajte nas u kancelarije

Hi-techLifestyleSvetVestiZanimljivostiZdravlje

19.11.2020 13:58 Autor: Vladimir Jokanović 1

ZAPOSLENI U FACEBOOKU STRAHUJU OD ZARAZE KORONA VIRUSOM Ne terajte nas u kancelarije ZAPOSLENI U FACEBOOKU STRAHUJU OD ZARAZE KORONA VIRUSOM Ne terajte nas u kancelarije
Više od 200 zaposlenih u Facebooku širom sveta optužilo je kompaniju da primorava svoje moderatore sadržaja da se vrate na rad u kancelarije uprkos... ZAPOSLENI U FACEBOOKU STRAHUJU OD ZARAZE KORONA VIRUSOM Ne terajte nas u kancelarije

Više od 200 zaposlenih u Facebooku širom sveta optužilo je kompaniju da primorava svoje moderatore sadržaja da se vrate na rad u kancelarije uprkos povećanom riziku od zaraze korona virusom. Ove tvrdnje sadržane su u otvorenom pismu u kojem se navodi da firma „bespotrebno reskira“ živote da bi održala profit.

Facebook je saopštio da „većina“ moderatora radi od kuće. „Verujemo u otvoreni unutrašnji dijalog, a ove diskusije moraju biti iskrene. Većina od 15.000 globalnih moderatora radi od kuće i nastaviće tako dok traje pandemija“, objasnio je portparol kompanije, prenosi BBC.

Nezadovoljni radnici pozvali su kompaniju da izvrši promene kako bi dozvolila više rada od kuće i da ponudi „hazardne“ isplate za one koji idu u kancelariju. Facebook je u avgustu obavestio zaposlene da mogu raditi od kuće do leta 2021. godine.

U otvorenom pismu se navodi da su pozivi za povratak u kancelarije usledili nakon što se pokazalo da veštačka inteligencija nije dovoljno efikasna u kontroli problematičnih objava. „Nemoralno je žrtvovati naše zdravlje i bezbednost radi profita“, navedeno je u otvorenom pismu.

U Facebooku je zvanično zaposleno više od 52.000 radnika. Popularna društvena mreža oslanja se i na hiljade radnika pod ugovorom, koji su zvanično zaposleni u drugim kompanijama.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...