PAD PRODAJE VOLKSWAGENA OD 15 ODSTO

Zarada najvećeg svetskog proizvođača automobila 10 milijardi evra

AutomobiliEULifestyleSvetVesti

24.1.2021 13:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Zarada najvećeg svetskog proizvođača automobila 10 milijardi evra Zarada najvećeg svetskog proizvođača automobila 10 milijardi evra
Najveći svetski proizvođač automobila nemački Volkswagen (VW) je završio 2020. godinu sa zaradom od 10 milijardi evra, što je ishod znatno boljih rezultata u... Zarada najvećeg svetskog proizvođača automobila 10 milijardi evra

Najveći svetski proizvođač automobila nemački Volkswagen (VW) je završio 2020. godinu sa zaradom od 10 milijardi evra, što je ishod znatno boljih rezultata u drugoj polovini prošle godine a pre svega u četvrtom kvartalu.

Inače, WV je u 2019. ostvario dobit od 19,3 milijarde evra.

Volkswagen znak
Foto: Pixabay.com

Nemačka kompanija je u prošloj godini isporučila 9,3 miliona vozila, što je pad od 15,2 odsto u odnosu na 2019. Nešto bolji rezultati ostvareni su na tržištu Kine gde je pad isporuka VW vozila za devet odsto, dok je u Evropi bio 20 procenata.

VW je povećao isporuke električnih vozila u prošloj godini tri puta na ukupan nivo od oko 231 hiljadu vozila, dok su isporuke plug-in vozila povećane za 175 odsto i dostigle su nivo od oko 190 hiljada vozila.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...