nacionalna gasna kompanija otkazala učešće u radnoj grupi

Zašto državna energetska preduzeća ne žele saradnju sa resornim ministarstvom?

SrbijaU fokusuVesti

4.2.2022 11:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Zašto državna energetska preduzeća ne žele saradnju sa resornim ministarstvom? Zašto državna energetska preduzeća ne žele saradnju sa resornim ministarstvom?
Četiri najveća energetska preduzeća u Srbiji ne žele da komuniciraju sa Ministarstvom rudarstva i energetike, niti da učestvuju u radnim grupama u organizaciji tog... Zašto državna energetska preduzeća ne žele saradnju sa resornim ministarstvom?

Četiri najveća energetska preduzeća u Srbiji ne žele da komuniciraju sa Ministarstvom rudarstva i energetike, niti da učestvuju u radnim grupama u organizaciji tog ministarstva, a nakon EPS-a, EMS-a, Agencije za energetiku Srbije, i Srbijagas je obavestio da nije u mogućnosti da učestvuje u tim aktivnostima, prenosi Beta pozivajući se na Večernje novosti.

Prema saznanjima lista, nacionalna gasna kompanija je otkazala učešće na sastanku Radne grupe za izradu integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana Srbije za period od 2021. do 2030. godine sa vizijom do 2050. koja je zakazana za danas.

U obrazloženju iz Srbijagasa je navedeno da je razlog nedolaska njihovih predstavnika veliki broj preuzetih obaveza. Poručeno je da se „isto odnosi i na sastanke radne grupe u narednom periodu“.

Kako pišu „Večernje novosti“, otvoreni sukob između ministarke Zorane Mihajlović i čelnika energetskih preduzeća traje od početka njenog novog mandata u ovom resoru.

Dodaje se da je sve počelo nastupima ministarke na televizijama u kojima je kritikovala rad pojedinih direktora, zbog nedovođenja saradnika na sastanke, a nastavilo se ignorisanjem sugestija većine ovih firmi prilikom izrade Zakona o obnovljivim izvorima energije, za koje su smatrali da je štetan za Srbiju i da favorizuje strane investitore.

„Rat sa EPS-om“, kako je navedeno, trajao je i pre vezanih incidenata u obrenovačkoj Termoelektrani Nikola Tesla ove zime, jer je ministarstvo odbijalo da izda dozvole za iskopavanje uglja na novim kopovima u Kolubari.

JP SRBIJAGAS NOVI SAD

Bulevar oslobođenja 69, 21000 Novi Sad, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
778.591.531,57 (2020)
Broj zaposlenih:
934 (2020)

Ministarstvo je tvrdilo da su dokumenti bili loši, ali kad su građani ostajali bez energije, dali su potrebne papire.

Prvi čovek EPS-a Milorad Grčić je podneo ostavku, a ministarka je ponovo skrenula pažnju na sebe tako što je usred jedne od najvećih kriza u srpskoj energetici našla vremena da komentariše rad kolega iz drugih portfelja, navele su Večernje novosti, prenela je Beta.

Tagovi
EPS GAS VESTI
  • NIKOLA.NIDZO

    4.2.2022 #1 Author

    cega se sns dohvati, to propane

    Odgovori

  • IRINA

    4.2.2022 #2 Author

    jkp bi trebala da usko saradjuju sa svojim resornim ministarstvima

    Odgovori

  • DANIJELA

    4.2.2022 #3 Author

    Prosto je logicko da javna preduzeca usko saradnuju sa resornim ministarstvima bez obzira na neke licne sukobe. Posao ne sme da trpi.

    Odgovori

  • PEPE007

    5.2.2022 #4 Author

    Zato sto hoce sve da privatizuju, a onda ZNA SE……

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...