ZATVORENA BIRALIŠTA U HRVATSKOJ Vodi HDZ sa 68 osvojenih mandata, saopštila Državna izborna komisija

EURegionVesti

5.7.2020 21:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ZATVORENA BIRALIŠTA U HRVATSKOJ Vodi HDZ sa 68 osvojenih mandata, saopštila Državna izborna komisija ZATVORENA BIRALIŠTA U HRVATSKOJ Vodi HDZ sa 68 osvojenih mandata, saopštila Državna izborna komisija
U Hrvatskoj su zatvorena biračka mesta na kojima su građani glasali za 10. saziv sabora od sticanja samostalnosti. HDZ aktuelnog premijera Andreja Plenkovića osvojila... ZATVORENA BIRALIŠTA U HRVATSKOJ Vodi HDZ sa 68 osvojenih mandata, saopštila Državna izborna komisija

U Hrvatskoj su zatvorena biračka mesta na kojima su građani glasali za 10. saziv sabora od sticanja samostalnosti.

HDZ aktuelnog premijera Andreja Plenkovića osvojila je 68 mandata, saopštila je Državna izborna komisija na osnovu 51 odsto prebrojanih glasova.

Drugoplasirana je Restart koalicija stranaka okupljenih oko opozicionog SDP Davora Bernardića sa 42 mandata. Sledi Domovinski pokret 15 mandata, Most osam i Možemo! šest mandata.

Prema još nezvaničnim podacima DIP, u parlament ulaze koalicija stranaka Pametno, Fokus i Stranka s imenom i prezimenom koja ima dva mandata, dok po jedan mandat imaju Remoristi i HNS.

Foto: Tanjug

Predsednik HDZ BiH Dragan Čović čestitao je Plenkoviću na pobedi na izborima za Hrvatski sabor, izražavajući očekivanje da će uz podršku Zagreba Hrvati u BiH ostvariti ravnopravnost u toj zemlji.

Inače, Plenković je u izborni štab HDZ dočekan sa aplauzom i ovacijama.

Koalicija Možemo, koja se čini kao najveće iznenađenje ovih izbora, ima četiri mandata, kao i Most nezavisnih lista.

Po jedan imaju stranka Pametno, Reformisti i HNS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...