svečano otvaranje do kraja meseca

Završeni radovi na hotelu St. Regis Belgrade u Kuli Beograd

SrbijaVesti

1.10.2024 15:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Završeni radovi na hotelu St. Regis Belgrade u Kuli Beograd Završeni radovi na hotelu St. Regis Belgrade u Kuli Beograd
Belgrade Waterfront obeležio je završetak radova na hotelu The St. Regis Belgrade svečanom ceremonijom u Kuli Beograd u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika... Završeni radovi na hotelu St. Regis Belgrade u Kuli Beograd

Belgrade Waterfront obeležio je završetak radova na hotelu The St. Regis Belgrade svečanom ceremonijom u Kuli Beograd u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika kompanije Eagle Hills Mohameda Alabara, drugih visokih državnih zvaničnika i mnogobrojnih gostiju.

Povodom završetka radova na izgradnji tek šestog St. Regis hotela u Evropi, Belgrade Waterfront je i zvanično „predao ključeve“ Marriott Internationalu, koji će vrata hotela za goste i posetioce otvoriti u oktobru.

Na svečanosti povodom primopredaje hotela koji će zauzimati prvih 11 spratova najviše zgrade u Srbiji i regionu, Mohamed Alabar istakao je da Belgrade Waterfont otvara novo, uzbudljivo poglavlje u svojoj istoriji, baš kakva je bila i istorija renomiranog njujorškog hotelskog brenda.

„Zgrada u kojoj je smešten The St. Regis Belgrade, monumentalna Kula Beograd, nije samo skup čelika i stakla. Ona je mnogo više od toga. Ona je spomenik ambicioznosti, stvaralaštvu, posvećenosti, ona je spomenik koji simbolično poručuje svetu da je Srbija stigla i kojim Srbija poziva svet da joj krene u susret“, naglasio je predsednik kompanije Eagle Hills.

Predsednik Vučić rekao je da predstojeće otvaranje St. Regis hotela u Beogradu predstavlja veliku razvojnu šansu za Srbiju i da će dodatno osnažiti njen turistički potencijal u susret velikoj međunarodnoj izložbi EXPO 2027.

„Ponosan sam na činjenicu da će samo u ovom hotelu biti zaposleno čak 200 mladih ljudi iz Srbije. Otvaranje hotela će nesumnjivo podstaći dalji rast naše ekonomije, stvoriti nova radna mesta u našoj zemlji, a Beograd na vodi će nastaviti da se razvija i bude ponos svih građana Srbije“, izjavio je on.

Direktor The St. Regis Belgrade hotela Mark de Rajter istakao je da se raduje svečanom otvaranju prvog St. Regis hotela u regionu u oktobru i dodao da će on odražavati savršenu sinergiju između inovacija i rastuće uloge Srbije kao kulturnog i ekonomskog centra.

St. Regis je najluksuzniji brend iz portfolija lanca Marriott International sa dugom istorijom i bogatim nasleđem, poznat po tome što bira samo najprestižnije adrese širom sveta za svoje hotele. Njegov dolazak predstavlja ne samo veliko priznanje za Srbiju, već i dokaz da je Beograd na vodi postao destinacija svetske klase koja će u narednom periodu privlačiti sve veći broj globalnih putnika.

  • meli77

    1.10.2024 #1 Author

    Imaćemo turiste sa dubljim đžepovima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.