Radionice održavane tokom septembra i oktobra

Završna konferencija projekta „Jačanje cirkularne ekonomije u Srbiji – nordijska iskustva“

ManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

11.10.2021 13:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Završna konferencija projekta „Jačanje cirkularne ekonomije u Srbiji – nordijska iskustva“ Završna konferencija projekta „Jačanje cirkularne ekonomije u Srbiji – nordijska iskustva“
Ambasade Danske, Finske, Norveške i Švedske sprovele su projekat „Jačanje cirkularne ekonomije u Srbiji – nordijska iskustva“. Tim povodom u utorak će biti održana... Završna konferencija projekta „Jačanje cirkularne ekonomije u Srbiji – nordijska iskustva“

Ambasade Danske, Finske, Norveške i Švedske sprovele su projekat „Jačanje cirkularne ekonomije u Srbiji – nordijska iskustva“. Tim povodom u utorak će biti održana završna konferencija u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Projekat je realizovan uz podršku Nordijskog saveta ministara sa ciljem da se pomogne Srbiji u sprovođenju principa cirkularne ekonomije, razmene iskustava sa nordijskim zemljama, kao i podizanja svesti lokalnih partnera o važnosti i prednostima primene cirkularne ekonomije, koja utiče kako na svakog pojedinca tako i na društvo u celini, prenosi Tanjug.

Kroz nekoliko radionica tokom septembra i oktobra na temu cirkularne ekonomije stručnjaci iz nordijskih zemalja prikazali su primere dobre prakse i ukazali na važnost i prednosti cirkularne ekonomije.

Konferencije o rezultatima i značaju projekta već su održane u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, a na sutrašnjoj konferenciji obratiće se, kako su najavili organizatori, predsednik PKS Marko Čadež, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović.

Takođe, najavljeno je da će na konferenciji govoriti ambasador Finske Kimo Lahdevirta (Kimmo Lahdervirta) i šef Odeljenja za saradnju Delegacija Evropske unije Nikola Bertolini (Nicola Bertolini).

Konferencija u Beogradu je finalna u seriji događaja, a organizuje se u partnerstvu sa PKS i Nordijskom poslovnom alijansom, navedeno je u saopštenju.

Konferencija će se prenositi uživo, a radni jezici biće srpski i engleski sa simultanim prevodom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...