nadaju se skorom nastavku proizvodnje

Zbog novog talasa korona virusa Volkswagen zatvorio dve fabrike u Kini

AutomobiliFirme u fokusuSvetU fokusuVesti

13.1.2022 18:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Zbog novog talasa korona virusa Volkswagen zatvorio dve fabrike u Kini Zbog novog talasa korona virusa Volkswagen zatvorio dve fabrike u Kini
Podružnica Volkswagen grupe u Kini zatvorila je dve fabrike zbog izbijanja epidemije Covid-19. Kompanija je zatvorila fabriku u Tjenđinu, kojom upravlja zajedno sa kineskom... Zbog novog talasa korona virusa Volkswagen zatvorio dve fabrike u Kini

Podružnica Volkswagen grupe u Kini zatvorila je dve fabrike zbog izbijanja epidemije Covid-19. Kompanija je zatvorila fabriku u Tjenđinu, kojom upravlja zajedno sa kineskom FAW grupom, kao i fabriku komponenata u tom gradu.

„Zbog novog izbijanja epidemije Covid-19 od ponedeljka su zatvorene fabrika vozila FAW-VW i VW-ova fabrika komponenata za automatske mjenjače u Tjenđinu“, saopštio je portparol nemačke kompanije za Reuters, prenosi agencija Mina.

Prema njegovim rečima, u obe fabrike su ove sedmice dva puta sprovedena testiranja svih zaposlenih na korona virus i čekaju se rezultati.

„Nadamo se da ćemo uskoro nastaviti proizvodnju i nadoknaditi izgubljeno. Glavni prioritet ostaje zdravlje i dobrobit naših zaposlenih“, rekao je portparol.

U Tjenđinu, gradu u severnoj Kini udaljenom oko 100 kilometara od Pekinga, u sredu je zabeležen 41 slučaj zaraze Covidom-19, nakon 33 slučaja dan ranije, prema podacima Nacionalne zdravstvene komisije objavljenim u četvrtak.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...