ZNAKOVI OPTIMIZMA NA WALL STREETU Najviši rast vrednosti na berzama u poslednjih 14 dana

BerzaSvetVesti

7.4.2020 12:47 Autor: Vladimir Jokanović 0

ZNAKOVI OPTIMIZMA NA WALL STREETU Najviši rast vrednosti na berzama u poslednjih 14 dana ZNAKOVI OPTIMIZMA NA WALL STREETU Najviši rast vrednosti na berzama u poslednjih 14 dana
Akcije na berzama zabeležile su najviši rast za poslednje dve nedelje nakon što su počeli da pristižu izveštaji o manje smrtnih slučajeva iz nekih... ZNAKOVI OPTIMIZMA NA WALL STREETU Najviši rast vrednosti na berzama u poslednjih 14 dana

Akcije na berzama zabeležile su najviši rast za poslednje dve nedelje nakon što su počeli da pristižu izveštaji o manje smrtnih slučajeva iz nekih zemalja pogođenih pandemijom, kao i zbog najave dogovora OPEC+ i Rusije o ograničenju proizvodnje nafte.

Referentni američki berzanski indeks S&P 500 porastao je za sedam odsto, dostižući vrednost 2,66, što je najviše od 13. marta, navodi Bloomberg. Iako se vrhunac stope smrtnosti od korona virusa u SAD očekuje 16. aprila, optimistične vesti iz Italije i drugih evropskih zemalja dobro su primljene na Wall Streetu.

Istovremeno, britanska funta izgubila je na vrednosti nakon vesti da je britanski premijer Boris Džonson (Boris Johnson) smešten na intenzivnu bolničku negu zbog zdravstvenih komplikacija izazvanih korona virusom. Prema zvaničnom kursu jedna funta se menja za 1,220 američkih dolara.

Berzanski indeksi u Japanu porasli su za oko četiri odsto, ali je jen izgubio na vrednosti. Akcije na berzi u Hong Kongu zabeležile su rast, dok je berza u Šangaju zatvorena zbog praznika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...