Uvoznici će Inicirati jednostavnije procedure prilikom kupovine električnih vozila

Aleksandra Đurđević ponovo na čelu Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova

AutomobiliBiznisPoslovanje

12.6.2024 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Aleksandra Đurđević ponovo na čelu Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Aleksandra Đurđević ponovo na čelu Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova
Generalna direktorka Delta Auto grupe i potpredsednica Delta Holdinga Aleksandra Đurđević reizabrana je na mesto predsednice Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova na izbornoj... Aleksandra Đurđević ponovo na čelu Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova

Generalna direktorka Delta Auto grupe i potpredsednica Delta Holdinga Aleksandra Đurđević reizabrana je na mesto predsednice Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova na izbornoj skupštini održanoj 11. juna. Ona će na čelu asocijacije biti tokom dvogodišnjeg mandata.

Đurđević je na predlog Upravnog odbora izglasana jednoglasno, a pored izbora za predsednika Asocijacije izabrani su i članovi Upravnog odbora: Danijel Begović (Star Import), Slobodan Pešić (Porsche SCG), Igor Ševo (Crossroad Adria), Robert Lukić (Toyota Srbija), Vladimir Nikčević (Adriatic Auto) i Jelena Janićijević (Burnout).

„U našoj zemlji postoji značajan prostor i potreba za uređenjem i unapređenjem tržišta vozila, kao i za stvaranjem povoljnijeg ambijenta, kako bi se sustigli globalni trendovi i tržište pripremilo za promene i nove tehnologije. Naša Asocijacija će nastaviti dijalog i saradnju sa relevantnim državnim i lokalnim institucijama, kao i sa nevladinim sektorom, kako bi se podstakao dalji razvoj infrastrukture za električna vozila i unapredio postojeći sistem finansijskih i nefinansijskih beneficija“, istakla je Đurđević.

Ona je dodala da će Asocijacija inicirati zakonsku regulaciju zabrane uvoza vozila koja su najveći zagađivači, nebezbedna i kao takva zabranjena za uvoz u većini zemalja.

Predstavnici uvoznika će se i tokom narednog perioda zalagati za pojednostavljenje procedura prilikom kupovine električnih vozila i promovisanje bezbednosti u saobraćaju.

Skupština je takođe jednoglasno potvrdila da član Upravnog odbora Asocijacije i generalni direktor Keos d.o.o. Milan Belin zadržava mesto predsednika Grupacije uvoznika vozila pri Privrednoj komori Srbije.

Tom prilikom Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova potvrdila je i izveštaj o radu, finansijskom poslovanju, budžet i plan za naredni period.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.