Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

APPLE POVEZUJE KOMPJUTERE I MOBILNE TELEFONE iPHONE Kompanija predstavila računare sa apple procesorom

BiznisBolji posaoSvetVesti

11.11.2020 11:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

APPLE POVEZUJE KOMPJUTERE I MOBILNE TELEFONE iPHONE Kompanija predstavila računare sa apple procesorom APPLE POVEZUJE KOMPJUTERE I MOBILNE TELEFONE iPHONE Kompanija predstavila računare sa apple procesorom
Američka kompanija Apple predstavila je novi MacBookAir noutbuk i još nekoliko kompjutera sa novim procesorima koje je razvila sama kompanija, a taj potez će... APPLE POVEZUJE KOMPJUTERE I MOBILNE TELEFONE iPHONE Kompanija predstavila računare sa apple procesorom

Američka kompanija Apple predstavila je novi MacBookAir noutbuk i još nekoliko kompjutera sa novim procesorima koje je razvila sama kompanija, a taj potez će dodatno tehnološki povezati kompjutere Apple i mobilne telefone „ajfone“, prenosi Rojters.

To će, kako ocenjuje britanska agencija, doprineti boljim rezultatima prodaje Apple računara.

Prodaja računara ove kompanije donosi desetine milijardi dolara godišnje, ali je ipak u senci rezultata koje američka kompanija ostvaruje prodajom popularnih „ajfona“, dodaje Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Apple očekuje da će njegovi stručnjaci sada razviti čitav niz aplikacija koje će moći da rade i na računarima i na telefonima.

U međuvremenu, kompanija je zahvaljujući pandemiji korona virusa, imala veliki skok u prodaji računara, zabeleživši rekordnih devet milijardi dolara dobiti od prodaje tih uređaja u poslednjem kvartalu.

Svi dosadašnji Apple računari oslanjali su se na „Intelove“ platforme, a predstavnik kompanije Tim Kuk je rekao da će Apple nastaviti da podržava te uređaje „u godinama koje dolaze“, ne precizirajući do kada će to tačno biti, dodaje Rojters.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...