Globalno tržište sve konkurentnije

Dyson otpušta oko 1.000 radnika u Velikoj Britaniji

Biznis

10.7.2024 09:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Dyson otpušta oko 1.000 radnika u Velikoj Britaniji Dyson otpušta oko 1.000 radnika u Velikoj Britaniji
Proizvođač usisivača Dyson planira da otpusti oko 1.000 radnih mesta u Velikoj Britaniji, gde trenutno zapošljava 3.500 ljudi. Kompanija, poznata po svojim inovativnim fenovima... Dyson otpušta oko 1.000 radnika u Velikoj Britaniji

Proizvođač usisivača Dyson planira da otpusti oko 1.000 radnih mesta u Velikoj Britaniji, gde trenutno zapošljava 3.500 ljudi.

Kompanija, poznata po svojim inovativnim fenovima za kosu, klima-uređajima i još mnogo toga, rekla je da je pregled njenog poslovanja došao kada se suočila sa „sve oštrijim i konkurentnijim globalnim tržištima“, piše Seebiz.

„Brzo smo rasli i, kao i sve kompanije, s vremena na vreme preispitujemo naše globalne strukture kako bismo bili spremni za budućnost, zato predlažemo promene u našoj organizaciji, koje bi mogle da dovedu do otpuštanja“, rekao je generalni direktor Dysona Hano Kirner (Hanno Kirner).

„Dyson posluje na sve oštrijim i konkurentnijim globalnim tržištima, gde se tempo inovacija i promena ubrzava. Znamo da uvek treba da budemo preduzetnički i agilno nastrojeni.“

Kompanija je saopštila da će ljudi čiji su poslovi ugroženi dobiti podršku. Nije jasno da li će to uticati na globalna radna mesta u ovoj fazi.

Očekuje se da će Velika Britanija ostati ključni istraživački i razvojni centar za Dyson, koji ima Institut za inženjerstvo i tehnologiju u Malmesberiju.

Revizija poslovanja kompanije počela je uoči izbora u Velikoj Britaniji, koje je u maju najavio bivši premijer Riši Sunak (Rishi Sunak). Opoziciona Laburistička partija odnela je ubedljivu pobedu na izborima, zbacivši sadašnje konzervativce sa vlasti posle 14 godina.

Džejms Dajson (James Dyson), osnivač i glavni inženjer, bio je glasni kritičar Sunaka, u pismu londonskom Timesu demantujući njegova obećanja da će Britaniju učiniti „naučnom supersilom”.

 • Manja

  11.7.2024 #1 Author

  Kako svima tako i njima, ali opet ce obicni smrtnici da ispastaju

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.