Projekat vredan 30 miliona evra

Gradiće se gondola od Zlatibora do Pribojske banje

BiznisInfrastruktura

31.7.2023 14:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Gradiće se gondola od Zlatibora do Pribojske banje Gradiće se gondola od Zlatibora do Pribojske banje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se u Priboju graditi gondola od Tornika na Zlatiboru do Pribojske banje koja će koštati oko... Gradiće se gondola od Zlatibora do Pribojske banje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se u Priboju graditi gondola od Tornika na Zlatiboru do Pribojske banje koja će koštati oko 30 miliona evra.

On je u Priboju novinarima rekao da će jedna stanica gondole biti u manastiru Uvac, da će trasa biti duga 14,7 kilometara, a predviđeni su propratni sadržaji, fudbalski i golf tereni, što će ukupno koštati od 70 do 100 miliona evra, prenosi Beta.

Vučić je obećao i izgradnju bolnice u Priboju, što će koštati 30 miliona evra, izgradnju gimnazije za šta će biti potrošeno četiri miliona evra, kanalizacija će koštati 12 miliona, a prečistači otpadnih voda pet miliona evra.

On je najavio izgradnju hidroreverzibilne hidroektrane Bistrica zbog čega će za dan-dva ministarka rudarastva i energetike Dubravka Đedović otputvati u Japan na razgovore sa predstavnicima Japanske državne agencije za međunarodni razvoj i saradnju JICA oko finansiranja tog projekta.

„Bistrica je najveći projekat, nekad smo mislili da će koštati 700 miliona evra, a biće 1,2 milijarde evra. Kada krene Bistrica da se gradi to je za ceo južnozlatiborski deo od ogromnog značaja, kao i za za celu Srbiju zbog balansiranja energije i obnovljivih izvora“, rekao je Vučić.

 • BLIZANAC

  31.7.2023 #1 Author

  Šta smo navalili samo na gondole

  Odgovori

 • DASHA

  31.7.2023 #2 Author

  Jao , vise sa tim gondolama..

  Odgovori

 • Grocka

  30.9.2023 #3 Author

  E da ne izgrade gondole ne znam kako bi ziveli

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...