U toku rani javni uvid u plan detaljne regulacije izgradnje buduće turističke atrakcije

Gondola od Vrnjačke Banje do Goča na trasi od sedam kilometara

Srbija

21.7.2023 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Gondola od Vrnjačke Banje do Goča na trasi od sedam kilometara Gondola od Vrnjačke Banje do Goča na trasi od sedam kilometara
Opština Vrnjačka Banja stavila je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije (PDR) gradnje gondole koja će povezivati centar Vrnjačke Banje sa planinom Goč.... Gondola od Vrnjačke Banje do Goča na trasi od sedam kilometara

Opština Vrnjačka Banja stavila je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije (PDR) gradnje gondole koja će povezivati centar Vrnjačke Banje sa planinom Goč.

Kako se navodi u elaboratu koji je izradila firma Set iz Šapca, plansko područje prostire se preko četiri katastarske opštine – Vrnjačka Banja, Lipova, Novo Selo i Goč, objavila je eKapija.

Ističe se da se ovim elaboratom definiše novo područje obuhvata, pa je PDR „Gondola“ obuhvatio i deo urbanističke celine Centar, s obzirom da je početna stanica predviđena na lokaciji pored parka i izvora „Slatina“.

Trenutno se parcela opredeljena za početnu stanicu buduće gondole koristi kao parkovska površina sa igralištem i parkingom, a neposredno uz nju su hoteli i apartmani.

Najveći deo trase buduće gondole se nalazi u neizgrađenom području na obroncima planine Goč i prelazi preko bujne vegetacije. Na potezu od skoro sedam kilomenata je uglavnom šumsko zemljište uz planinske potoke i reke.

Planirano je da gondola prolazi trasom dužine 6,83 kilometara, metara, uz visinsku razliku od oko 780 metara između polazne i izlazne stanice.

Kako je ranije najavljivano, gondola, koja će poneti ime Novaka Đokovića, trebalo bi da ima 108 kabina rasklopnog tipa, kapaciteta za 10 osoba i nosače za ski opremu, podseća eKapija.

Na međustanici i izlaznoj stanici u planu su i restoran, suvenirnica, bob na šinama i ziplajn.

  • KIMCHI

    23.7.2023 #1 Author

    Odlicna prilika da se malo usavrsi turisticka ponuda

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...