Povezivanje Vrnjačke Banje i Goča kao turistička atrakcija

Najavljen početak izgradnje gondole „Novak Đoković“

BiznisInfrastrukturaSrbijaTurizam

16.12.2022 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Najavljen početak izgradnje gondole „Novak Đoković“ Najavljen početak izgradnje gondole „Novak Đoković“
Gondola „Novak Đoković“ na trasi od centra Vrnjačke Banje do planine Goč, poćeće da se gradi sredinom sledeće godine u partnerstvu sa porodicom Đoković,... Najavljen početak izgradnje gondole „Novak Đoković“

Gondola „Novak Đoković“ na trasi od centra Vrnjačke Banje do planine Goč, poćeće da se gradi sredinom sledeće godine u partnerstvu sa porodicom Đoković, najavio je predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Đurović je na promociji magazina Balkan Travel – Vrnjačka Banja rekao da će gondola biti dugačka 7,1 kilometar, a najavio je i druge infrastrukturne projekte od značaja za turizam u opštini koja ove godine očekuje obaranje rekorda posećenosti, sa oko 1,4 miliona noćenja, objavila je eKapija.

„U poslednjih četiri do pet godina uloženo je više od 200 miliona evra privatnih investicija u Vrnjačku Banju, što znači da su prirodni potencijali naše opštine prepoznati na pravi način kao mesto koje okuplja brojne investitore“, rekao je Đurović.

Najavio je da će Vrnjačka Banja u 2023. godini dobiti novi tunel koji se gradi ispod Crkvenog brda, kao i multimedijalni prostor koji će odslikavati istorijat Vrnjačke Banje, kao i da će se nastaviti izgradnja zatvorenog akva parka.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...