SMB Gradnja i InterContinental Hotel Group potpisali ugovor o izgradnji hotela

Subotica dobija Holiday Inn Express

BiznisSrbijaTurizam

15.12.2022 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Subotica dobija Holiday Inn Express Subotica dobija Holiday Inn Express
U Subotici je zaključen ugovor između subotičke kompanije SMB Gradnja i svetske hotelske kompanije InterContinental Hotel Group (IHG) o izgradnji hotela Holiday Inn Express... Subotica dobija Holiday Inn Express

U Subotici je zaključen ugovor između subotičke kompanije SMB Gradnja i svetske hotelske kompanije InterContinental Hotel Group (IHG) o izgradnji hotela Holiday Inn Express Subotica, a procenjuje se da je vrednost te investicije između 15 i 20 miliona evra.

Ugovor o izgradnji ovog hotela u ime investitora SMB Gradnje, potpisao je direktor Predrag Petričević, a u ime kompanije IHG direktor razvoja za Balkan Živorad Vasić, dok je ceremoniji potpisivanja prisustvovao i gradonačelnik Stevan Bakić, objavljeno je na zvaničnom portalu grada Subotice.

Bakić je tom prilikom izjavio da je Holiday Inn Express Subotica biti treći hotel ovog brenda u Srbiji, posle Beograda i Kragujevca.

„Hotel će se prostirati na više od 4.000 kvadratnih metara, a raspolageće sa 102 smeštajne jedinice, kao i ostalim potrebnim sadržajima koje ovaj brend zahteva. Biće izgrađen u strogom centru grada, kod Otvorenog univerziteta, na prostoru koji je trenutno prazan i prilično devastiran, i nakon njegovog otvaranja ta slika će biti potpuno izmenjena“, rekao je Bakić.

Živorad Vasić je zahvalio investitoru, kompaniji SMB Gradnja, što je u IHG grupi prepoznala partnera, kao i gradonačelniku Bakiću i njegovom timu na pruženoj podršci.

„U roku od dve godine imaćemo sjajan hotel koji će krasiti ovaj divan grad. Dovesti IHG u Suboticu, svakako, nije bilo lako, ali ovaj hotel će možda biti i 7000. hotel kada ga zajedno budemo otvarali i presecali vrpcu. U zavisnosti od cene čelika i građevinskog materijala, u izgradnju ovog hotela sa četiri zvezdice trenutno je predviđeno da se investira između 15 i 20 miliona evra“, rekao je Vasić.

Milorad Petričević je u ime SMB Gradnje najavio da će radovi na izgradnji hotela početi u aprilu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...