U planu novi pogon za proizvodnju kroasana, hladnjača i magacin

Don Don širi kapacitete u Subotici

BiznisSrbija

7.11.2022 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Don Don širi kapacitete u Subotici Don Don širi kapacitete u Subotici
Kompanija Don Don planira izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih objekata za proizvodnju i skladištenje pekarskih proizvoda, a urbanistički projekat za prostor veličine 46.474 kvadratnih... Don Don širi kapacitete u Subotici

Kompanija Don Don planira izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih objekata za proizvodnju i skladištenje pekarskih proizvoda, a urbanistički projekat za prostor veličine 46.474 kvadratnih metara, koji obuhvata sedam katastarskih parcela u subotičkoj opštini Donji grad, nalazi se na javnom uvidu do 10. novembra.

Projektom koji je izradio Arhitop iz Bačke Palanke, planirana je rekonstrukcija već postojećeg proizvodnog pogona za proizvodnju hleba i peciva, kao i rekonstrukcija postojeg magacina i njegova prenamena u proizvodni pogon i hladnjaču, prenela je eKapija.

U planu je i izgradnja novog magacinskog prostora u čijem sklopu će biti i trafo stanica, izgradnja rampe i dva manipulativna prostora.

Predviđa se i izgradnja nove hladnjače površine 2.480 kvadrata, i visine 35 metara, zbog koje je podnet zahtev Direktoratu civilnog vazduhoplovstva radi dobijanja saglasnosti za postavljanje i obeležavanje objekata van područja aerodroma.

Pored hladnjače planirana je i izgradnja novog proizvodnog pogona za pripremu i pečenje kroasana, pakirnice koja je povezana je sa pakirnicom u prvom proizvodnom pogonu, ali i sa velikom hladnjačom, kao i izgradnja portirnice.

Postojeći parking od osam parking mesta novim rešenjem bio bi proširen na tri nove lokacije, čime bi se dobilo ukupno 117 parking mesta za putnička vozila i 10 parking mesta za veća i manja teretna vozila, a projekat predviđa i izgradnju četiri rezervoara za vodu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...