svaki treći podeljeni vaučer iskorišćen u Sokobanji

Država će intenzivno nastaviti da ulaže u turističku infrastrukturu

BiznisInfrastrukturaSrbijaTurizam

30.11.2022 18:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Država će intenzivno nastaviti da ulaže u turističku infrastrukturu Država će intenzivno nastaviti da ulaže u turističku infrastrukturu
Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić izjavio je u sredu da će država i naredne godine nastaviti intenzivno da ulaže u turističku infrastrukturu... Država će intenzivno nastaviti da ulaže u turističku infrastrukturu

Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić izjavio je u sredu da će država i naredne godine nastaviti intenzivno da ulaže u turističku infrastrukturu Srbije, kao i da je Sokobanja najbolji primer kako ulaganja države, koja prate i investicije privatnog sektora, mogu podići destinaciju u rang vodećih u zemlji.

Memić je, prilikom obilaska Sokobanje, istakao da je ova lokalna samouprava, posle Beograda, ostvarila najveći broj noćenja turista u 2022. godini i podsetio da je taj rezultat u velikoj meri posledica činjenice da je svaki treći podeljeni vaučer iskorišćen upravo u Sokobanji, prenosi Beta.

„Oni koji uzimaju vaučere sami biraju gde će da idu. Građani su izabrali Sokobanju, koja je po broju realizovanih vaučera na prvom mestu među svim destinacijama u Srbiji“, rekao je on.

Ministar je ukazao da je Sokobanja dobar primer kako je akcija dodele vaučera, koja će biti nastavljena i u sledećoj godini, odigrala važnu ulogu u promociji značaja kategorizacije i prijave u sistem E-turista, jer su ugostitelji shvatili da se isplati poslovati u skladu sa zakonom.

„To je razlog što Sokobanja danas ima više od 700 kategorizovanih ugostitelja koji su u sistemu vaučera“, podvukao je Memić.

Naglasio je i da će Ministarstvo turizma i omladine, u saradnji sa drugim državnim organima, sledeće godine nastaviti da podstiče legalno poslovanje svih subjekata u turističkoj privredi, kao i da će jedan od prioriteta biti „nulta tolerancija“ na sivu ekonomiju, kako bi bila suzbijena nelojalna konkurencija svim ugostiteljima koji redovno izmiruju svoje obaveze prema državi i posluju u skladu sa zakonom.

 • GOCA BG

  30.11.2022 #1 Author

  I treba da ulaze u turisticku infrastrukturu,pored Sokobanje ima jod dosta mesta gde je velika posecenost…

  Odgovori

 • TATJANA

  1.12.2022 #2 Author

  Vaučeri su svakako dodatno pojačali posecenost banji, ali i bez njih ona je vrlo posecena

  Odgovori

 • Dragana

  1.12.2022 #3 Author

  Treba turizam uvesti u legalne tokove ima tu dosta novca za drzavu…

  Odgovori

 • VERA

  2.12.2022 #4 Author

  Oni samo rade svoj posao.

  Odgovori

 • MALENA

  4.12.2022 #5 Author

  Potrebno je vise ulagati u turisticku infrastrukturu Srbije

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...