na paliću će biti izgrađen veliki akva-park

Sledeće godine za turističku infrastrukturu 20 odsto veći budžet

BiznisSrbijaTurizam

17.11.2022 17:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Sledeće godine za turističku infrastrukturu 20 odsto veći budžet Sledeće godine za turističku infrastrukturu 20 odsto veći budžet
Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić izjavio je da će sledeće godine budžet za turističku infrastrukturu iznositi 830 miliona dinara, što je 20... Sledeće godine za turističku infrastrukturu 20 odsto veći budžet

Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić izjavio je da će sledeće godine budžet za turističku infrastrukturu iznositi 830 miliona dinara, što je 20 odsto više nego u ovoj godini.

On je, na otvaranju 53. Međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu, istakao da će naredna godina biti „godina izgradnje turističke infrastrukture u Srbiji, za koju će biti opredeljeno najviše sredstava do sada“.

Pored toga, Memić je naglasio da će ova godina biti rekordna po ostvarenom turističkom prometu, jer je u prvih devet meseci realizovano ukupno 9,3 miliona noćenja, što je gotovo na nivou cele 2019. godine u kojoj je ostvareno 10 miliona noćenja.

Govoreći o turističkoj ponudi Vojvodine, ministar je naveo da će u prvoj polovini sledeće godine biti završen kapitalni projekat izgradnje spa centra sa akva-parkom na Paliću, koji su prethodnih godina zajednički finansirali resorno ministarstvo, Grad Subotica i AP Vojvodina.

„Spa centar sa akva-parkom na Paliću će biti najveći sadržaj ovog tipa od Beograda do Segedina“, ocenio je on.

Podsetio je i da je u periodu od 2015. godine do 2022. godine širom Vojvodine u razvoj turističke infrastrukture resorno ministarstvo uložilo milijardu dinara.

„Pored obogaćivanja turističke ponude, u narednom periodu ćemo intenzivnije raditi i na iskorišćavanju turističkih potencijala Vojvodine koji se pre svega odnose na lovni turizam, gastronomiju i biciklizam“, dodao je on.

Memić je pozdravio i odluku organizatora da ovogodišnji partner sajma bude Crna Gora, imajući u vidu potrebu za daljim aktivnostima u cilju zajedničkog nastupa na dalekim tržištima.

  • VERA

    20.11.2022 #1 Author

    Puno se ulaže u Palić, samo da se očuva prirodni ambijent.

    Odgovori

  • DUSICA

    25.11.2022 #2 Author

    I treba da se ulaže u turističku infrastrukturu, kako na Paliću tako u celoj Srbiji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...