Privredna komora Crne Gore o novom Zakonu o javnim nabavkama

Klizne skale za ravnopravnost ponuđača i izvođača radova

Biznis

4.11.2022 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Klizne skale za ravnopravnost ponuđača i izvođača radova Klizne skale za ravnopravnost ponuđača i izvođača radova
Privredna komora Crne Gore (PKCG) saopštila je posle sastanka sa delegacijom Svetske banke da posvećeno radi na stvaranju boljeg ambijenta za javne nabavke kako... Klizne skale za ravnopravnost ponuđača i izvođača radova

Privredna komora Crne Gore (PKCG) saopštila je posle sastanka sa delegacijom Svetske banke da posvećeno radi na stvaranju boljeg ambijenta za javne nabavke kako bi se osiguralo što uspešnije učešće privrednika na tenderima, kao i da će ta tema biti u vrhu prioriteta njenih stručnih službi.

Predstavnici PKCG ocenili su da je neophodno da se obezbedi ravnopravan položaj ponuđača i izvođača radova na tenderima, koji po prethodnom Zakonu o javnim nabavkama nije mogao da se obezbedi kroz modalitet uvećanja ugovorene sume do 20 odsto, iako ih jednako pogađaju efekti bitno promenjenih okolnosti usled skoka cena na tržištu.

Tokom sastanka sa delegacijom Svetske banke poruka čelnika PKCG bila da se ta komora zalaže za stvaranje osnova u novom Zakonu o javnim nabavkama koji bi omogućio i donošenje metodologije po uzoru na takozvane klizne skale.

„Time bi se doprinelo nesmetanoj realizaciji ugovorenih poslova u uslovima promene cena inputa usled ekonomske krize i drugih tržišnih nestabilnosti“, ocenili su iz PKCG.

Ukazali su i na to da je potrebno dodatno informatički ojačati i zaštititi portal eNabavke.

 • MARKO7

  4.11.2022 #1 Author

  Izgleda da je siruacija baš zeznuta i zategnuta…

  Odgovori

 • GOCA BG

  5.11.2022 #2 Author

  Tako bi trebalo da bude,ali fo sada se nista od toga nije ispostovalo…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...