Pomeren javni poziv za davanje po hektaru

Mlekari od 3. aprila podnose zahtev za premije

AgrobiznisBiznis

3.4.2023 17:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Mlekari od 3. aprila podnose zahtev za premije Mlekari od 3. aprila podnose zahtev za premije
Prijave za premiju za mleko počele su 3. i trajaće do 15. aprila, a obavljaju se preko mlekara. Takođe, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede... Mlekari od 3. aprila podnose zahtev za premije

Prijave za premiju za mleko počele su 3. i trajaće do 15. aprila, a obavljaju se preko mlekara. Takođe, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je objavilo da postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača.

Isplata premije za mleko će biti realizovana posle završetka javnog poziva, u roku od 30 dana.

Javni poziv za davanje po hektaru će biti pomeren kako bi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena da provere i ažuriraju svoje podatke u Katastru, prikupe dokumentaciju i regulišu ugovorne odnose, piše agencija Beta.

Pomeranje roka, kako je navelo Ministarstvo, neće uticati na isplatu subvencija, koje će poljoprivredni proizvođači dobiti u isto vreme kako je i planirano.

Javni poziv za davanja po hektaru će trajati mesec, umesto 45 dana, te će obrada zahteva i dinamika isplate biti nepromenjena.

 • SUNCE

  3.4.2023 #1 Author

  Bitno je da država blagovremeno isplaćuje premije jer su mlekari ugroženi i nedavno su prosipati mleko što samo govori o njihovoj teškoj situaciji.

  Odgovori

 • MAJA

  4.4.2023 #2 Author

  Dobro što je pomeren rok da stignu proizvodjaci da pripreme dokumentaciju

  Odgovori

 • Jj992

  4.4.2023 #3 Author

  Bilo bi lepo da se cuju.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  8.4.2023 #4 Author

  Mlekari su u ocajnoj situaciji…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...