Prevelika ponuda i umerena potražnja jačaju pritisak na cene

Pojeftinilo brašno u Ukrajini

Biznis

16.3.2024 09:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Pojeftinilo brašno u Ukrajini Pojeftinilo brašno u Ukrajini
U Ukrajini je od početka marta cena pšeničnog brašna počela postepeno da pada zbog problema sa tranzitom kroz Poljsku, gde su poljoprivrednici u znak... Pojeftinilo brašno u Ukrajini

U Ukrajini je od početka marta cena pšeničnog brašna počela postepeno da pada zbog problema sa tranzitom kroz Poljsku, gde su poljoprivrednici u znak protesta blokirali granice.

Prevelika ponuda brašna i umerena potražnja kako domaćih tako i izvozno orijentisanih kompanija jačaju pritisak na cene, navodi se u izveštaju informativno-analitičke agencije APK-Inform, prenosi Mina.

Kako se ocenjuje, gotovo je nemoguće prodati brašno na izvozno tržište zbog blokade na poljskim granicama, što utiče i na postepeno smanjenje cena, prenose Nezavisne novine.

Kako se navodi, od početka meseca cene visokokvalitetnog brašna su smanjene 2,5 do sedam evra po toni, i od danas se kreću u rasponu od 230 do 260 evra po toni.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...