RASTUĆA NEZAPOSLENOST ZATVARA GRANICE NEMAČKE Moguće smanjenje radne snage sa Zapadnog Balkana

BiznisEUIzdvajamoRegionVesti

28.6.2020 12:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

RASTUĆA NEZAPOSLENOST ZATVARA GRANICE NEMAČKE Moguće smanjenje radne snage sa Zapadnog Balkana RASTUĆA NEZAPOSLENOST ZATVARA GRANICE NEMAČKE Moguće smanjenje radne snage sa Zapadnog Balkana
Zbog rastućeg broja nezaposlenosti u korona virus krizi, vladajuća nemačka CDU/CSU namerava da smanji dalju imigraciju radne snage na osnovu odluke iz 2016. o... RASTUĆA NEZAPOSLENOST ZATVARA GRANICE NEMAČKE Moguće smanjenje radne snage sa Zapadnog Balkana

Zbog rastućeg broja nezaposlenosti u korona virus krizi, vladajuća nemačka CDU/CSU namerava da smanji dalju imigraciju radne snage na osnovu odluke iz 2016. o olakšicama za građane Zapadnog Balkana.

Radne grupe vladajuće frakcije usaglasile su se da olakšice, koje ističu krajem godine, produže za dalje dve godine, ali i oko smanjenja mogućnosti da nekvalifikovana snaga može da ih koristi, piše „Velt am Zontag“, prenosi Tanjug.

Pravilo za radnike sa Zapadnog Balkana uvedeno je pre pet godina nakon što su vlasti zemlje Zapadnog Balkana uvrstile među „bezbedne zemlje porekla“ sa ciljem smanjenja masovne imigracije preko sistema za azil.

  • Ivona

    1.10.2020 #1 Author

    Svuda rast stopa nezaposlenosti i otpustanja radnika zbog Korone. Sto pre bude krenulo jenjavanje virusa, pre ce se sve stabilizovati.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...