Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Najpopularnije internet platforme u 2020. godini

Tik Tok najviše puta preuzeta aplikacija prošle godine

BiznisHi-techLifestyle

11.8.2021 13:40 Autor: Vladimir Jokanović 1

Tik Tok najviše puta preuzeta aplikacija prošle godine Tik Tok najviše puta preuzeta aplikacija prošle godine
Tik Tok aplikacija za razmenu video zapisa bila je najpopularnija u svetu u 2020. godini prema broju preuzimanja, pretekavši Messenger aplikaciju kompanije Facebook, pokazali... Tik Tok najviše puta preuzeta aplikacija prošle godine

Tik Tok aplikacija za razmenu video zapisa bila je najpopularnija u svetu u 2020. godini prema broju preuzimanja, pretekavši Messenger aplikaciju kompanije Facebook, pokazali su rezultati digitalne analitike App Annie. Tik Tok, u vlasništvu kineske kompanije ByteDance jedina je među prvih pet najpopularnijih aplikacija koja nije u vlasništvu Facebooka.

ByteDance takođe drži prvo mesto u Kini sa aplikacijom Douyin. Popularnost Tik Toka nije opala ni kada je bivši predsednik SAD Donald Tramp (Donald Trump) pokušao da je zabrani u Americi, prenosi BBC. Moglo bi se reći da im je Tramp pomogao negativnom reklamom. Tramp je tvrdio da Tik Tok predstavlja rizik za nacionalnu bezbednost, jer kineska vlada ima pristup svim korisničkim podacima.

Izvor: Nikkei

Kompanija ByteDance više puta je negirala ove optužbe. Potencijalni dogovor za rešavanje problema kineske kompanije i bivše američke administracije predvideo je da ByteDance proda deo svog američkog poslovanja američkim kompanijama Oracle i Walmart, ali kineska vlada nije nikada odobrila ovaj aranžman.

Aktuelni američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) opozvao je u januaru Trampovu izvršnu naredbu o zabrani aplikacije Tik Tok. Osim što je izdržala egzistencijalni izazov na tržištu SAD, aplikacija Tik Tok razradila je nove načine privlačenja korisnika, uvodeći funkciju Stories.

Prema podacima specijalizovane kompanije Morning Consult, Tik Tok je bio treći najbrže rastući brend u 2020. godini, iza aplikacije Zoom i Peacock servisa za video streaming. Aplikacije u vlasništvu Facebooka i dalje dominiraju svetskim tržištem. Među prvih pet aplikacija po popularnosti u 2020. godini su Facebook i njegovi WhatsApp, Instagram i Facebook Messenger.

  • Anna

    11.8.2021 #1 Author

    Tik Tok je privlačan kako mlađoj tako i onoj srednjoj i starijoj generaciji. A pokušaj zabrane je samo povećao interesovanje za ovu aplikaciju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...