DODATNA PODRŠKA TURIZMU, UGOSTITELJSTVU I SAOBRAĆAJU Fond za razvoj počeo prijem zahteva za kredite

BiznisNovacSrbijaTurizamVesti

10.6.2020 14:10 Autor: Marija Jovanović 5

DODATNA PODRŠKA TURIZMU, UGOSTITELJSTVU I SAOBRAĆAJU Fond za razvoj počeo prijem zahteva za kredite DODATNA PODRŠKA TURIZMU, UGOSTITELJSTVU I SAOBRAĆAJU Fond za razvoj počeo prijem zahteva za kredite
Fond za razvoj u sredu je počeo prijem zahteva za kredite za likvidnost i trajna obrtna sredstva, po posebnim uslovima za privredne subjekte iz... DODATNA PODRŠKA TURIZMU, UGOSTITELJSTVU I SAOBRAĆAJU Fond za razvoj počeo prijem zahteva za kredite

Fond za razvoj u sredu je počeo prijem zahteva za kredite za likvidnost i trajna obrtna sredstva, po posebnim uslovima za privredne subjekte iz oblasti turizma, ugostiteljstva i saobraćaja.

Vlada Srbije usvojila je regulatorni okvir za dodatnu podršku privrednim subjektima u turizmu, ugostiteljstvu i putničkom saobraćaju, sektorima koji su posebno ugroženi pandemijom korona virusa.

Reč je o dodatnoj podršci kroz povoljne kredite Fonda za razvoj sa produženim rokom otplate dužim grejs periodom, koji će im omogućiti veću likvidnost i efikasnije poslovanje.

Privrednim subjetima iz tih oblasti na taj način omogućeno je dobijanje kredita Fonda za razvoj za tekuću likvidnost i obrtna sredstva pod izmenjenim uslovima, koji podrazumevaju rok otplate do pet godina koji uključuje grejs period do dve godine.

Krediti se odobravaju i vraćaju u dinarima, a maksimalan iznos kredita za preduzetnike i mikro pravna lica je do 20 mliona dinara, za mala pravna lica do 80 miliona dinara i za srednja pravna lica do 180 miliona dinara.

Zahtevi se Fondu podnose elektronski, sa kompletnom skeniranom dokumentacijom na adresu: tus_prijemzahteva_covid19@fondzarazvoj.rs.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...