ljubičevske konjičke igre privuku godišnje i do 70.000 posetilaca

Više od 1,7 miliona turista posetilo Srbiju

BiznisTurizam

4.9.2021 10:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Više od 1,7 miliona turista posetilo Srbiju Više od 1,7 miliona turista posetilo Srbiju
U Srbiji je, zaključno sa 31. avgustom, zebeleženo 1.760.668 dolazaka turista, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. Kako se navodi u... Više od 1,7 miliona turista posetilo Srbiju

U Srbiji je, zaključno sa 31. avgustom, zebeleženo 1.760.668 dolazaka turista, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, ona je u petak u Požarevcu na otvaranju manifestacije „Ljubičevske konjičke igre“, istakla da ta manifestacija godišnje privuče preko 70.000 domaćih i stranih turista.

„Upravo ova manifestacija postavila je čvrste temelje konjičkog sporta, ali i turizma u Požarevcu. Manifestacija ‘Ljubičevske konjičke igre’ je jedna od najinteresantnijih na turističkoj mapi Srbije, koja godišnje privuče preko 70.000 domaćih i stranih turista“, rekla je Matić.

Kako je rekla, Požarevac kao administrativni, ekonomski i kulturni centar Braničevskog okruga ima ogromne predispozicije da postane još značajnija turistička destinacija, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je to prepoznalo i u periodu od 2015. do 2021. za projekte razvoja turizma u tom gradu ukupno opredelilo 95,2 miliona dinara.

  • Maša

    5.12.2022 #1 Author

    Pa kad smo divna zemlje gde se ima sta i videti 🤷‍♀️😇

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...