ZAVRŠENI IZBORI U SRBIJI Najviše glasova osvojila SNS – više od 60 odsto, pokazuju preliminarni rezultati

IzdvajamoSrbijaVesti

22.6.2020 07:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

ZAVRŠENI IZBORI U SRBIJI Najviše glasova osvojila SNS – više od 60 odsto, pokazuju preliminarni rezultati ZAVRŠENI IZBORI U SRBIJI Najviše glasova osvojila SNS – više od 60 odsto, pokazuju preliminarni rezultati
Širom Srbije u nedelju 21. juna održani su redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, koji su protekli bez incidenata. Prema preliminarnim podacima na parlamentarne... ZAVRŠENI IZBORI U SRBIJI Najviše glasova osvojila SNS – više od 60 odsto, pokazuju preliminarni rezultati

Širom Srbije u nedelju 21. juna održani su redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, koji su protekli bez incidenata. Prema preliminarnim podacima na parlamentarne izbore u Srbiji izašlo je 50,2 odsto birača!

Lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ imaće 189 mandata u parlamentu, pokazuju podaci Ipsosa i Cesida na osnovu 92,8 odsto obrađenih uzoraka.

Foto: Tanjug

Za njima slede Socijalisticka partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Markovic Palma“ sa 32, a zatim Aleksandar Šapic – Pobeda za Srbiju koja će imati 12 poslaničkih mesta.

U parlament će ući i četiri manjinske liste, a od njih Savez vojvodanskih Mađara – Ištvan Pastor osvojio je najviše -devet mesta.

Lista Muamera Zukorlića imaće tri poslanika, koliko i Albanska Demokratska Alternativa – Ujedinjena dolina, a SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin imaće dva mandata.

Prem rezultatima Ipsosa i Cesida na osnovu 60,6 odsto obradenog uzorka SNS je osvojila 62,5 odsto glasova, SPS-JS 10,7 odsto, SPAS 4,1 odsto, POKS 2,9 odsto, Suverenisti: 2,6 odsto, Metla 2,5 odsto, SRS 2,1 odsto, SVM 2,1 odsto, PSG 1,8 odsto, Zavetnici 1,6 odsto, Zdravo da pobedi: 1,1 odsto, UDS 1 odsto.

Srđan Bogosavljević iz Ipsosa rekao je da se ne očekuju više promene u broju osvojenih mandata.

Pravo glasa moglo je da iskoristi 6.584.376 birača, na 8.385 biračkih mesta, opredeljujući se između ukupno 21 stranke, koalicije ili liste, kojima je za ulazak u parlament potrebno da pređu cenzus od tri odsto.

Tagovi
IZBORI SRBIJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...