Jenjava potražnja za električnim automobilima

Kompanija Stellantis planira proizvodnju još dva modela hibrida

AutomobiliLifestyle

28.5.2024 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Stellantis planira proizvodnju još dva modela hibrida Kompanija Stellantis planira proizvodnju još dva modela hibrida
Kompanija Stellantis planira da vladi u Rimu predloži proizvodnju još dva modela hibridnih vozila u Italiji i tako smanji tenzije sa lokalnim političarima koje... Kompanija Stellantis planira proizvodnju još dva modela hibrida

Kompanija Stellantis planira da vladi u Rimu predloži proizvodnju još dva modela hibridnih vozila u Italiji i tako smanji tenzije sa lokalnim političarima koje su nastale zbog najave smanjenja proizvodnje na Apeninima.

Evropski proizvođač automobila namerava da sastavi hibridne verzije modela Jeep i Fiat 500 u Italiji.

Hibridni Jeep bi mogao da se proizvodi na lokaciji Melfi u Južnoj Italiji, a Fiat 500 u torinskoj fabrici Mirafiori, piše Blic.

Kako je navedeno, izvršni direktor Stelantisa Karlos Tavares (Carlos Tavares) predstaviće ovaj predlog na sastanku sa lokalnim sindikatima u Torinu.

Foto: Pixabay.com

Globalna potražnja za potpuno električnim automobilima usporava, a vlade širom Evrope pokušavaju da sačuvaju radna mesta u automobilskoj industriji u svojim zemljama.

Udruženje evropskih proizvođača automobila (ACEA) je 22. maja objavilo da je broj registrovanih električnih vozila na baterije u aprilu porastao za 14,8 odsto međugodišnje, na 108.552 automobila, a tržišni udeo ovih vozila je ostao stabilan na oko 12 odsto.

Udeo hibrid-električnih vozila (HEV) je istovremeno osetno porastao na međugodišnjem nivou, pošto je u aprilu 2023. iznosio 24,9 odsto.

Neke kompanije su već najavile da će se u budućnosti više fokusirati na proizvodnju hibrida umesto na potpuno električna vozila na baterije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.