iako kupci traže jeftinije automobile

Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji

AutomobiliLifestyleSvet

25.5.2024 11:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
Nemački proizvođač automobila Volkswagen pregovara o partnerstvu u proizvodnji automobila u Indiji, saopštio je glavni finansijski direktor Arno Antlic (Arno Antlitz). „Razgovori su jako... Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji

Nemački proizvođač automobila Volkswagen pregovara o partnerstvu u proizvodnji automobila u Indiji, saopštio je glavni finansijski direktor Arno Antlic (Arno Antlitz).

„Razgovori su jako dobri i jako konkretni“, rekao je Antlit za Reuters, ne ulazeći u detalje.

On je naveo da razmatraju razne opcije, ali da se otvara jasna prilika da sarađuju u segmentu ličnih automobila, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Prema njegovim rečima, indijsko tržište nesumnjivo ima potencijala, iako je u Indiji teško zaraditi budući da kupci traže jeftinije automobile.

„Mislim da ne bi trebalo potceniti tržišni potencijal Indije, između ostalog i zbog regulatorne nesigurnosti između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kine“, objasnio je Antlic.

Kompanija trenutno u Indiji ima dve fabrike koje su prošle godine proizvele oko jedan odsto vozila isporučenih kupcima širom sveta, a do kraja decenije brendovi grupe žele zauzeti pet odsto indijskog tržišta.

Škoda je već najavila da će u prvoj polovini naredne godine projektovati i početi proizvoditi potpuno novi model kompaktnog sportskog terenca, namenjen indijskom tržištu.

U februaru indijski proizvođač automobila Mahindra osigurao je ugovorom upotrebu ključnih električnih komponenti Volkswagenove otvorene platforme za električna vozila.

 • SUNCE

  25.5.2024 #1 Author

  Dobro bi bilo da Volksfagen dodje u Indjiju.

  Odgovori

 • BLIZANAC

  26.5.2024 #2 Author

  Samo šire proizvidnju

  Odgovori

 • ŽIZI

  26.5.2024 #3 Author

  Kažu da indijsko tržište ima potencijala

  Odgovori

 • HANA

  26.5.2024 #4 Author

  Jeftina radna snaga…

  Odgovori

 • SHALIMAR

  26.5.2024 #5 Author

  Zbog jeftine radne snage,kao sto je to ranije bila Kina…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...