Udruženje industrije igara Game zahteva povećanje ulaganja

Nemačka smanjila subvencije za gejming industriju

Lifestyle

24.8.2023 18:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Nemačka smanjila subvencije za gejming industriju Nemačka smanjila subvencije za gejming industriju
Nemačka će nastaviti da podržava industriju kompjuterskih igara, rekao je ministar privrede Robert Habek (Robert Habeck) povodom otvaranja Gejmskoma, najvećeg sajma na svetu u... Nemačka smanjila subvencije za gejming industriju

Nemačka će nastaviti da podržava industriju kompjuterskih igara, rekao je ministar privrede Robert Habek (Robert Habeck) povodom otvaranja Gejmskoma, najvećeg sajma na svetu u ovoj branši.

„Programom finansiranja kompjuterskih igrica želimo dalje da podstičemo razvoj Nemačke kao lokacije za razvoj igrica“, rekao je ministar u Kelnu.

Vlada je prethodno naišla na kritike industrije i političara koji ocenjuju da budžet za 2024. godinu ne predviđa dovoljno novca za subvencije u toj oblasti. Ministarstvo će projekte razvoja igrica dogodine podržati sa svega 48,7 miliona evra, znatno manje od ovogodišnjih 70 miliona, piše DPA.

 Očekuje se da će Habek posetiti sajam.

Udruženje industrije igara Game zahteva povećanje na 125 miliona evra, kako bi se zadovoljila sve veća potražnja u ovoj rastućoj industriji i kako bi nemačke kompanije održale međunarodnu konkurentnost.

Habek je rekao da je vlada od 2019. dotirala razvoj 550 igrica sa više od 200 miliona evra, istakavši da je taj sektor važan za Nemačku.

„Industrija igrica je ključna za rast, jer pokreće inovacije u sferi veštačke inteligencije, simulacije, virtuelne i proširene stvarnosti“, rekao je ministar.

 • SABRINA

  25.8.2023 #1 Author

  „Industrija igrica je ključna za rast, jer pokreće inovacije u sferi veštačke inteligencije, simulacije, virtuelne i proširene stvarnosti“…a gde su loše strane igranja igrica, kojih ima poprilično i koja direktno pogađaju decu i mlade?

  Odgovori

 • SHALIMAR

  26.8.2023 #2 Author

  Nemacka smanjila a drugi povecavaju…

  Odgovori

 • MODESTY

  27.8.2023 #3 Author

  Nemci sve dobro procene

  Odgovori

 • nemamvremenazato

  28.8.2023 #4 Author

  Ne razume zasto

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...